Митов: България и ЕС не могат да приемат възстановяване на смъртното наказание в Турция

  • 18 юли 2016 14:27

  • 1965
  • 3
Митов: България и ЕС не могат да приемат възстановяване на смъртното наказание в Турция
© МВнР

За нас остава валидна позицията, че върховенството на закона и следването на нормалните демократични европейски практики трябва да е водещо в реакциите на властите в Турция, заяви пред български журналисти в Брюксел министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,. Той участва в заседание на Съвета на ЕС по външни работи.

Министърът призова да не се стига до спирала на насилие и в никакъв случай да не бъдат възстановявани практики, отречени от ЕС, каквото е смъртното наказание. В никакъв случай няма да можем да приемем възстановяването на подобна мярка, заяви Митов.

В момента правим оценки какво точно се случва в Турция, всички реакции трябва да бъдат много рационални и лишени от емоции. За нас е важно да продължи да се изпълнява споразумението ЕС-Турция по отношение на миграцията, особено за България. Българското правителство е взело всички мерки, за да преодолее каквито и да било изненадващи моменти, продължаваме сътрудничеството с турските власти, с турската гранична полиция. Няма поводи за притеснение, нито има засилен миграционен натиск в момента, посочи министърът, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1965 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ер доган към МитоФФ

2016.07.19 | 10:47

3
няма да има смъртно наказания ако дадеш да те опъна веднъж.

2016.07.19 | 10:47

2
къдравата сю
Вуте

2016.07.19 | 10:47

1
Кой те пита бе цървул

Добави коментар

Водещи новини