Митов: България и ЕС не могат да приемат възстановяване на смъртното наказание в Турция

За нас остава валидна позицията, че върховенството на закона и следването на нормалните демократични европейски практики трябва да е водещо в реакциите на властите в Турция, заяви пред български журналисти в Брюксел министърът на външните работи Даниел МитовДаниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,. Той участва в заседание на Съвета на ЕС по външни работи.

Министърът призова да не се стига до спирала на насилие и в никакъв случай да не бъдат възстановявани практики, отречени от ЕС, каквото е смъртното наказание. В никакъв случай няма да можем да приемем възстановяването на подобна мярка, заяви Митов.

В момента правим оценки какво точно се случва в Турция, всички реакции трябва да бъдат много рационални и лишени от емоции. За нас е важно да продължи да се изпълнява споразумението ЕС-Турция по отношение на миграцията, особено за България. Българското правителство е взело всички мерки, за да преодолее каквито и да било изненадващи моменти, продължаваме сътрудничеството с турските власти, с турската гранична полиция. Няма поводи за притеснение, нито има засилен миграционен натиск в момента, посочи министърът, цитиран от БТА.

Коментари

  1. 2016.07.19 | 10:47
    няма да има смъртно наказания ако дадеш да те опъна веднъж.
  2. 2016.07.19 | 10:47
    къдравата сю
  3. 2016.07.19 | 10:47
    Кой те пита бе цървул
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет