Осман Октай: Първанов влиза в политиката винаги през задната врата (видео)

share

„Ще има предсрочни избори, но не сега“, заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия Антон Кутев от БСП.

Той поясни, че Георги Първанов си прави сметката за това, но планува предсрочен вот да няма в близката половин година, тъй като АБВ няма как да влезе в момента в парламента.
Според Кутев, АБВ са напуснали управляващата коалиция в момент, когато са решили, че могат да се коалират с БСП. Той е на мнение, че

Първанов няма проблеми с ръководството на социалистическата партия, защото те винаги могат да се разберат. Проблемите му, по думите бившият ляв депутат, са с хората в БСП по-надолу.

„Познавам Георги Първанов от 1994 година и няма да разказвам как през задната врата винаги влиза в политиката“, заяви от своя страна Осман Октай. „Абсолютно е вярна информацията, че Първанов и АБВ са излезли от властта, когато е отказано от страна на Бойко Борисов да се намеси в работата на Конституционния съд“, поясни Октай.

Припомняме ви, че в медиите се завъртя информацията, че Георги Първанов отново иска да седне президентското кресло. Самият Първанов обаче вчера отрече категорично да има подобно желание и обясни, че има други лични амбиции.

„В политиката, когато играчите са почти едни и същи, ситуациите са аналогични. Ивайло Калфин ще бъде почти сигурно кандидат на АБВ за „Дондуков 2“ . БСП ще има свой кандидат за президент и Първанов цели да отиде на балотаж на президентските избори, за да накара социалистическата партия да гласува за неговите хора“, каза Осман Октай.

Антон Кутев обаче смята, че тези външни игрички на АБВ няма да минат. Според него АБВ и БСП трябва да имат общ кандидат за президент и той да е външен човек, но това да се случи чак след като Първанов измине дългия път до хората в левицата.

Водещи новини

Още новини