Политолог: ДСБ бързат да се върнат към Борисов

  • 16 май 2016 14:03

  • 2807
  • 2
Политолог: ДСБ бързат да се върнат към Борисов
©

Надеждите на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в са, че сближаване на АБВ с БСП ще бъде ракета, която ще позволи неговата формация да постигне определен успех на президентски избори. Това каза пред БНР политологът Борис Попиванов, който оцени АБВ като "първия що-годе успешен опит за президентска партия в България". Тя обаче се сблъсква с тежък проблем – невъзможност да натрупва повече привърженици, освен разочарованите от БСП.

С тази тревога за бъдещето, АБВ, от началото на годината, започна да се оглежда в различни посоки за предстоящия президентски вот, който е ключов и централен за тях и ще покаже каква е тяхната перспектива. Първанов оставя много вратички. Той има проблем с много силното недоверие, което изпитват към него самите среди на БСП – не само ръководството, а и нейните активисти. Един ден след като си напуснал модела "ГЕРБ", да заявяваш, че моделът "ГЕРБ" е изчерпан, създава впечатлението за конюнктурност и е рискован ход. От друга страна, той може би няма друг изход – сега е моментът да се заяви, защото по-късно ще бъде наистина твърде неспасяемо положението, коментира Попиванов.

Като страна навлизаме в момент на търсене на радикални експериментални решения за излизане от блатото, обобщи политическият анализатор. Според него АБВ по-скоро "вдига топката" с неяснотата около това кой е кандидатът им за президент, за да види как се възприемат те и какво е полето за търсене на разбирателство. Вратичката за президентска номинация на БСП е широко отворена, макар че Първанов не би могъл да допусне просто да подкрепи предложението, посочи Попиванов.

На мен ми се струва, че Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и е искрен в страховете си, че е налице някакво разбирателство между ГЕРБ и АБВ, БСП, ДПС за възможността евентуално да бъде отстъпена президентската институция на левицата или лявоцентристки сили. Не говоря, че такова разбирателство има, а че ДСБ, може би, наистина се страхуват от това и затова бързат да се върнат отново към тази фигура, от която се опитаха да избягат – Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, тоест да подскажат не на Плевнелиев, а на Борисов, че са готови около евроатлантически дневен ред, може и да не е на Плевнелиев, да работят за една кандидатура, различна от тази на левицата, каза още политологът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2807 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.17 | 16:13

2
бързала Радка бързала,от семето на Борисов - вързала

2016.05.17 | 16:13

1
Много лошо е да си свиня ,да си гладна за власт и пари ,а да няма кой да ти сипе !

Добави коментар

Водещи новини