Калфин: Сърбеше ме да довърша работата си като социален министър

share

Още от самото начало имаше гласове, които бяха против участието на АБВ в кабинета. Доста се увеличиха критичните гласове за година и половина. Основният мотив за оттеглянето ни бе проблемът с комуникацията. Това каза бившият социален министър Ивайло Калфин в предаването "Още от деня" по БНТ.

„Аз си подадох оставката след решението на партията. Лично мен ме сърбяха ръцете да довърша работата си като социален министър. Последната капка, от която преля чашата, беше Изборният кодекс и нощното гласуване на текстове, които бяха абсурдни. Не това е начинът да се работи в коалиция“, посочи той.

По думите му ПГ на АБВ е в добра кондиция и няма нужда от подсилване и от неговото присъствие. „Ние сме против ограничаване на български граждани в чужбина да гласуват“.

„Няма съвпадение на събитията с Конгреса на БСП“, увери Калфин. Той припомни, че Михаил Миков е отказвал всякакъв диалог с тях. „Сега предстои да видим дали ще има диалог с новия лидер. Надявам се това нещо да не се повтори, но няма някаква конспирация. Изненадан съм приятно от избора в БСП. За първи път действащ председател губи изборите“.

„За мен е важно кандидатурата за президент да е приемлива за хората. Много е важно е по какъв начин ще подходят левите партии и да отидат към изборите без противопоставяне. Правилата са равни за всички. Трябва да седнем с БСП на една маса с един бял лист и да започнем отначало, след което да мобилизираме хората. Новият президент трябва да е пълна противоположност на сегашния“, заяви Калфин.

Водещи новини

Още новини