Кънев: Всички проевропейски партии да се обединим и да издигнем кандидатурата на Плевнелиев за прези

Булфото (архив)
share

На пресконференция в централата на ДСБ лидерът на партията Радан Кънев призова всички политически сили, които заявяват проевропейска ориентация, да преодолеят партийните страсти, да подкрепят и да издигнат кандидатурата на Росен Плевнелиев за президент, като независим кандидат, предаде репортер на Novini.bg.

"Всички десни и проевропейски партии трябва да се обединим около кандидатурата на Росен Плевнелиев. Българският президент е пример за успешно справяне с външнополитическата ориентация на страната, отбранителната способност на армията и опазването на съдебната власт от политически вмешателства. Той е конституционен гарант", мотивира се Кънев.

От ДСБ смятат, че предсрочните парламентарни избори са неизбежни, защото живота на 43-то Народно събрание е ограничен. "Парламентът и кабинетът "Борисов 2" трябва да доведат спешно до точка необратимост ключовите геополитически проекти - интерконекторната газова връзка с Гърция, газовите проучвания в Черно море, програмата за модернизация на българската армия. В следващите месеци работата на 43-то Народно събрание трябва да бъде свързана с въвеждането на ефективна антикорупционна система на правосъдие и промяна на съветския модел на прокуратурата. Призоваваме всички десни, реформаторски и проевропейски партии към изграждане на единен политически субект, който да гарантира реформите след неизбежните предсрочни избори", каза още Кънев.

Водещи новини

Още новини