Меглена Кунева: Крайно необичайно е да се издигне кандидатура без да попиташ човека

  • 14 май 2016 12:08

  • 6193
  • 4
Меглена Кунева: Крайно необичайно е да се издигне кандидатура без да попиташ човека
© Булфото

Крайно необичайно е да се издигне кандидатура без да попиташ човека. Не мога да си го обясня по никакви нормални правила - политически и чисто човешки.

Това заяви в Русе вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Куневa и лидер на "Движение България на гражданите"(ДБГ), помолена да коментира изявлението на председателя на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, с което той поиска втори мандат за президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Кунева обясни, че не разбира защо това е направено и допълни, че не иска да отива в спекулации.

По думите й президентът Плевнелиев е разчел зад този ход много тежка политическа интрига. "С такива скандали това е много лош ход. Ако някой иска да убие Реформаторския блок, това е стъпка в тази посока. Не смятам, че хората, които са стигнали до ниво ръководители на съответните партии, са недостатъчно умни. Ако това не е политическа глупост, какво друго може да бъде. Разбирам мотивите на президента да се изкаже по този начин. Независимо, че изглежда, че той е първата жертва на подобна интрига, мисля, че дълбоката цел е Реформаторският блок (РБ)", коментира Кунева.

По думите й това рефлектира тежко върху РБ - по-тежко, отколкото върху президента. Според нея Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще успее да го преодолее и го е направил много бързо с изявлението си.

"Ние, ДБГ, дадохме доверие. Няма да променим поведението си. Няма да играем нито с интриги, нито с омраза, нито със съдбата на страната ни. Това, че държавата е хвърлена два дни да говори за несъществуващо като възможност предложение, за мен е страшна загуба на време", заяви Кунева.

Тя обясни, че за нея е важно Реформаторският блок да бъде единен и самата тя прави всичко възможно това да бъде така. Кунева обясни, че по инициатива на ДБГ са били възстановени сбирките на изпълнителния съвет на РБ всеки вторник.

"Въпросът е да направим нещо повече. Местните структури го искат. Надявам се те да окажат натиск върху ръководството си да се държи прилично", каза Кунева.

В Русе снощи тя е участвала в учредяването на младежката организация на "Движение България на гражданите" в града.

Последвайте канала на

БТА
6193 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.05.16 | 03:15

4
що бе Меги? ти какво очакваше от Рада Дълбоката? Тя си е луда кучка освидетелствана

2016.05.16 | 03:15

3
казах му на Радан да се покрие за известно време,а той всеки ден по телевизиите без да го питат,обяснява че не е гей !!!ти да видиш,всека сутрин на първа страница Рада Дълбоката цъф! и те ти на! нов гаф

2016.05.15 | 14:47

2
krivoystata kurva koga 6te q kolim...
todor

2016.05.15 | 14:47

1
A кой е издигнал кандидатура? Коментират както им падне!!!!!

Добави коментар

Водещи новини