Плевнелиев за ветото: Искам да чуя как те в Народното събрание искат да помогнат на българите

  • 12 май 2016 14:21

  • 1860
  • 3
Плевнелиев за ветото: Искам да чуя как те в Народното събрание искат да помогнат на българите
©

Относно ветото, ще чуя и анализирам много точно аргументите на народните представители, каза в Шумен президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, предаде "Фокус".

Според него ветото е позитивно и градивно и е начин в Народното събрание да се проведе по смислен дебат за това как да се помогне на българските граждани да упражнят правото си на глас.

„Няма как да се съглася, когато се хвърлят аргументи в публичното пространство, дори и без съответната фактологическа обосновка. Някои националистически партии твърдят, че помагат за гласуването на българите в чужбина, но реалното действие и резултат е по-скоро в обратната посока. Твърдят, че защитават интересите на българите в западните покрайнини, на българите в Молдова, но с действията си правят точно обратното. Към момента единственото, което те постигат е да ограничат вота на българите в Западните покрайнини, вота на българите Украйна и в Молдова. Питам, в Молдова има ли градове с над 1 млн. жители? Няма. Как ще гласуват българските граждани? Как ще ги облекчим и как ще ги улесним?”, каза държавният глава.

Той призова народните представители да се отнесат сериозно и да дадат решение. „За мен е важен не просто самият акт, дали ще има или няма да има вето. За мен по- важни са аргументите. Искам да чуя как те в Народното събрание искат да помогнат на българите в Молдова, на българите в Западните покрайнини и на българите по целия свят да гласуват облекчено, да им помогнат, а не да ги ограничават, да ги подкрепят, а не да им пречат. Очаквам такъв дебат. Надявам се на такъв дебат”, каза президентът.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1860 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
1

2016.05.17 | 11:24

3
Клоун!!! Да не обиждат истинските клоуни.
1

2016.05.17 | 11:24

2
Трябва да се помогне на българите в България за да има по-малко българи в чужбина , като спрем избори като на Бат Сали в Кюстендил с гласове от "Чужбина " !

2016.05.17 | 11:24

1
Тоя тръгна открито срещу народа , не се ли усеща , защо не излезе от розовия си сън да чуе мнението на хората !!

Добави коментар

Водещи новини