БСП иска изслушване на министър Петър Москов

Булфото
share

ПГ на БСП лява България поиска изслушване на министъра на здравеопазването Петър Москов до края на деня във връзка с лекарските протести. Това бе казано от председателят на БСП Михаил Миков.

Мотивите са, че милиони граждани са засегнати от протестните действия в системата на здравеопазването. „Трябва той да информира Народното събрание за хаоса в здравеопазването”, категоричен бе Михаил Миков. По думите му Москов трябва да бъде изслушан от народните представители за ситуацията в сектора на „здравеопазването”, защото тя засява цялото общество.

Протестните действия на личните лекари започнаха, след като стана ясно, че въпреки че не бе подписан Националния рамков договор за 2016 г., МЗ приема служебен. Вчера бе одобрен анекс към споразумение от миналата година, с което се въвеждат новите правила въведени, като засягат цените на медицинските дейности и услуги. Едно от нещата, с които лекарите не са съгласни с въвеждането на пръстов идентификатор в болниците, аптеките и джипитата.

Председателят на парламента съобщи, че министърът на здравеопазването Петър Москов ще пристигне в НС, за да бъде изслушан.


 

Водещи новини

Още новини