ДПС внася вот на недоверие заради думи на Митов?

  • 29 март 2016 21:21

  • 2822
  • 3
ДПС внася вот на недоверие заради думи на Митов?
© Булфото (архив)

Ще има ли втори вот на недоверие към кабинета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г?

Недоволството на ДПС е предизвикано от думи на Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,, който обяви, че след атентатите в Брюксел идва краят на мултикултурализма в Европа. „Ерата на мултикултурализма и на културния релативизъм приключи и трябва да го разберем”, бяха думите на министъра. Това се прие зле от движението, което осъди думите му на конференцията си в Кърджали, и поиска Борисов да бъде питан за думите на своя министър. Затова темата вече е на дневен ред, макар още официални консултации за търсене на подкрепа да не са водени.

Вече е ясно, че ДПС може да разчита на гласовете и на БСП. Те обаче не са достатъчни. От централата на ДПС обявиха, че образно казано, са показали на министъра жълт картон. „Ще го разгледаме и на заседание, но тези сигнали, които се изпращат към обществото, са тревожни в тези бурни времена”, коментира пред БТВ Мустафа Карадайъ, един от съпредседателите на ДПС.

Вчера стана ясно, че подкрепата на БСП за следващ вот на недоверие е сигурна. „Да, бихме подкрепили вот на недоверие срещу правителството на Борисов, това правителство унищожава България”, коментира лидерът на социалистите Михаил Миков. Част от независимите депутати също са "за", макар да са скептични за мотивите. „Аз бих подкрепил всеки вот на недоверие, защото смятам, че колкото по-рано има избори, толкова по-добре”, заяви независимият депутат Георги Кадиев.

От ГЕРБ обясниха, че тези мотиви не са състоятелни. „От много време политици и експерти смятат, че мултикултурализмът вече не работи”, каза Джема Грозданова. Засега вотът изглежда обречен на неуспех, защото за да мине, са необходими 121 гласа "за".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2822 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.30 | 13:06

3
Dps=isljamska durjava vsiчките v pandela
Another vapid wedge issue

2016.03.30 | 13:06

2
ДПС: лицето на псевдо-либерализма.
Бабата

2016.03.30 | 13:05

1
Тези търсят под вола теле. Християнска Европа има много противоречия с най-новата религия исляма. Та няма как да са заедно по едни и същи земи. Бяла Европа за белите хора, мургавите по родните си места, така както е наредил Господ племената по земята.

Добави коментар

Водещи новини