Протести избухнаха в Македония. Яйца и камъни хвърчаха по президентството в Скопие (снимнка+видео)

  • 14 април 2016 08:30

  • 2759
  • 1
Протести избухнаха в Македония. Яйца и камъни хвърчаха по президентството в Скопие (снимнка+видео)
© Туитър

Протести избухнаха срещу македонския президент Георге Иванов.  Те са заради разпореждането на Иванов за спиране на всички съдебни преследвания срещу политици по скандала с масовото подслушване от властите в страната.

Снощи демонстранти нанесоха сериозни щети на офиса на Георге Иванов в Скопие. Преди това демонстрантите призоваха държавния глава да подаде незабавно оставка, информира БНТ.

Протестиращите замеряха сградата на президентството с яйца, пластмасови бутилки и бомбички. Изпочупени бяха прозорци и на намиращата се наблизо сграда на министерството на правосъдието. Пострадаха няколко души, сред които журналисти.
Полицията разпръсна множеството с палки и задържа няколко души.

Втора вълна демонстранти обаче успяха да разбият прозореца на обществената приемна на Иванов, след което нахлуха в помещението и започнаха да изнасят мебели и документи и да ги палят.

Решението за помилването на 56 души, представители на настоящето и бившето правителство, както и на опозицията, обявено в държавния "Служебен вестник", предизвика критики както в страната, така и в чужбина. Според Вашингтон този ход цели да предпази корумпирани политици, включително такива, замесени в скандала с масовите подслушвания, който предизвика сблъсъци в страната миналата година и доведе до тежка политическа криза.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2759 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бойко педала

2016.04.15 | 12:01

1
тия цървули пък само копират.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини