Ненчев: Връщането на задължителната наборна служба ще предизвика трусове (видео)

Булфото (архив)
share

Дискусията за връщане на наборната служба предстои да се случи в Народното събрание. Аз съм на мнение, че България трябва да запази професионалната си армия. 

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия военният министър Николай Ненчев. Връщането на наборната служба ще предизвика много трусове. Помислете за децата на българите в чужбина. Пътищата пред тях са два, ако се върне задължителната наборна служба. Единият е да се приберат в България и да отбият своята служба, другият е да се откажат от българското си гражданство. Представете си, някой младеж се връща да види баба си и ние трябва да го хващаме на летището, за да го вкараме в казармата, даде пример министърът.

Експертизата показва, че професионалната армия не може да се замени с нищо по-добро. България си има армия и тя си върши чудесно работата. Организираме доброволчески курсове по военна подготовка и има много голям интерес, но професионалната армия си е професионална, обясни Ненчев.

Въоръжените сили ще се справят перфектно с охраната на границата. Ние сме в готовност. Патрулите с МВР ще бъдат съвместни. Нашата цел е да гарантираме националната сигурност на страната и ние сме готови за това, категоричен беше министърът.

Водещи новини

Още новини