Армията ще пази границата с автомати и щикове

  • 26 февруари 2016 15:01

  • 2593
  • 3
Армията ще пази границата с автомати и щикове
© Булфото

Армията на границата ще бъде въоръжена. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

По думите му военнослужещите ще бъдат въоръжени с личното си оръжие. „Ще бъдат със щикове, палки, предпазни средства”, заяви още Ненчев, като допълни, че ще имат и автомати. Той коментира, че с министъра на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. са в непрекъснат контакт. „Ние имаме пълна готовност от страна на въоръжените сили. Министерството е финализирало своите усилия. Имаме готовност във всеки един момент, когато това бъде поискано от МВР да окажем пълна и категорична подкрепа”, заяви още той. Според него военно служещите са готови да окажат пълна логистична подкрепа, като коментира, че за част от военните това е нова задача. Във връзка с обучението на войниците, които ще бъдат изпратени на границата, Ненчев уточни, че те ще го преминават в рамките на няколко дни.

Съобразно решенията на политическата организация, която представлявам ще преценя, какво да бъде моето поведение дали да подам оставка, заяви още военният министър, цитиран от "Фокус". Той коментира, че утре ще има събиране на политическото ръководство и ще има решение за подписване на меморандума към коалиционното споразумение.

Според Ненчев може да има разцепление в РБ. Той каза, че реформаторите са искали по-конкретен и категоричен текст. Военният министър заяви, че са искали допълнително гаранции за съдебната реформа и антикорупционния закон. По думите му, ако условието за оставане във властта на всеки един от министрите във РБ е подписване на меморандума към коалиционното споразумение е, че той се води само и единствено от морално съображения, а не от интереси.

„Съобразно решенията на политическата организация, която представлявам ще преценя, какво да бъде моето поведение”, заяви още той. По думите му, утре ще бъде обсъждан въпросът за неговата оставка. Ненчев заяви, че е обезпокоен от това, което се пише и тиражира из медиите и това са лъжи, като каза, че ще предприеме действия. „Много дълго време мислех, защото това не се случва в последните няколко дни, обхваща много дълъг период. Всички тези атаки засягат редица хора и започнах да подготвям днес искове и молби, които ще заведа в рамките на следващата седмица”, заяви още министърът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2593 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.02 | 20:11

3
Браво , с пълно въоръжение , но все пак си подаи оставката.

2016.03.02 | 20:11

2
Какви щикове!?Мили боже!Става въпрос за армията , а не за гвардейците...
TOQ IZROD TRQBVA DA UMRE

2016.03.02 | 20:11

1
NENZEV KURVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Добави коментар

Водещи новини