Лидер на ДПС: Не изпитваме никакъв страх от Местан

Булфото
share

Лютви Местан е майстор на думите и може да си играе с тях. До преди два месеца той говореше едни неща, а сега съвсем други. Ние в ДПС нямаме притеснения от него.

Това каза пред камерите на Нова телевизия Рушен Риза, съпредседател на ДПС. Ние никога досега не сме атакували Местан. Изчакваме да видим неговите послания. Срещу нас не спират да се правят внушения. В ДПС сме обединени от една идея и кауза. Ние не сме етническа партия. Има всякакви хора - българи, бизнесмени. Питайте Делян Пеевски за неговите бизнес интереси. Аз не съм запознат с тях. С него сме колеги в парламента. Приятелство е силно казана дума. Моята кауза в ДПС е много по-различна от неговата, разкри Риза.

Ние нямаме общо с атаката срещу Местан. Това е дело на различни медии и журналисти. Не бих казал, че Анкара се меси директно във вътрешните дела на България. През всичките години ДПС е искало да има добри отношения с Турция у турските партии. Ние като турци, живеещи в България, изпитваме сантименталност към Турция, което е нормално. Черният списък, за който се говори, е психологическа война за мен, каза още един от лидерите на ДПС.

Водещи новини

Още новини