Хафъзов: Какво смущаващо виждате, ако изпращаме послание на турски език

  • 29 февруари 2016 07:47

  • 7305
  • 55
Хафъзов: Какво смущаващо виждате, ако изпращаме послание на турски език
©

Хюсеин Хафъзов демонстрира разгорещени страсти в сутрешния блок на БТВ. Той на няколко пъти се скара на водещия и го обвини в пристрастност срещу новия политически проект на отцепниците от ДПС - ДОСТ. "За мен е важно да съм един от тези демократи, които да осигурят демократи за отговорност, свобода и толерантност". Това каза Хюсеин Хафъзов от ДОСТ в ефира на БТВ.

„Думата от персийски означава приятел. Смисълът за понятията, които искаме да подчертаем са демокрацията, отговорността, свободата и толерантността, подчерта той.

Той припомни, че в България има около 400 партии.

„Приели сме принципите на европейските либерали. Това е послание към всички за толерантност. Какво смущаващо виждате, ако ние сме искали да изпратим послание на турски език? В българския тълковен речник съществува думата "дост" – приятел“, подчерта Хафъзов.

„За мен въпросът е да бъдем приятели, независимо на какъвто и да е език“, добави той. Тук водещият го репликира, че това е провокация. Той го попита на какъв език ще агитира избирателите си.

„Да не мислите, че ние призовавайки хората да бъдем приятели, се връщаме в миналото. Това притеснение съществуваше преди 1989 г. ДОСТ изпраща послание към политиците и гражданите. Ние сме българска партия, която ясно цели просперитета и по-доброто бъдеще на гражданите. Вече не се страхуваме да говорим“, обяви представителят на ДОСТ.

„Това, че е чужда дума в българския език, не ни ли дава право да я използваме. За нас е по-важно да сме приятели, да сме толерантни. Една част от българските медии също не носят български имена. Вие търсите провокация“, нахвърли се Хафъзов срещу водещия. „Когато един човек е недобронамерен, както и да бяхме ги подредили, щеше да се търси провокация", добави той.

Бившият член на ДПС увери, че са отворени към всички, които искат да живеят добре в България. „Трябва да има една нова политическа среда в ДПС. Правихме опити за реформи, защото имаше опит за натиск от самите избиратели, но не се получи. Ние сме се клели във вярност към родината. Обидно е когато всеки ден ни се вменява, че сме протуска партия“, призна Хюсеин Хафъзов.

В този момента той отново се разгорещи и упрекна водещият, че му е отнел правото за самоопределяне. „Вие ми отнемате правото за самоопределяне. „Може да се наложи да се обърна към българските граждани, живеещи в Турция да се върнат в родината си, от която са прокудени. Нормално е да се обърна към тях на родния им език и да им кажа: "Елате да гласувате". Смятам, че между България и Турция няма непреодолими различия и скоро двете държави трябва да седнат и да изгладят отношенията си“.

Хафъзов коментира и поведението на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, след отстраняването му от лидерското място в ДПС, когато се скри в турското посолство. „Когато държавата не може да му осигури сигурност, когато е получил ултиматум от народен представител. На третата минута е звъннал на шефа на НСО - президента и той не е успял да осигури охраната на Местан. Имал е предварителна среща в турското посолство. Ако българската държава няма възможност и условия да помогне на г-н Местан, в този момент той може да се погрижи за своята сигурност, както прецени“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7305 55

Свързани новини

Коментари 55

Добави коментар
циганите а приори

2016.03.07 | 16:41

55
Да се отстрелят,като вреден дивеч,че исляма няма място във Европа и България!А да се вземат мерки,като се оберат от Свещените Български ЗЕМИ,да се натоварят в камиони и да им се тегли фитила,защото куршумите са по-скъпи!Да изчистим БОКЛУКА от Нашата Родина България.
Турчина

2016.03.07 | 16:41

54
Четейки по надолу разбрах защо сте изчезваща смрадлива и утрепана циганска нация аз имам 4-хлапета а циганята по 10 сет а вие нищо НИщо,Нищо смърт за всички българи на бесилото кат Уефски майка ви да ебббааа мизерници.500 години робство са ви малко заслужавате още толкова дейба ваща мамица

2016.03.07 | 16:40

53
дпс и дост взаимно ще се унищожат, защото БОГ забавя, но не забравя !

2016.03.07 | 16:40

52
НИЕ ТРЯБВА ДА ИМ ПОМОГНЕМ ЗА ТОВА И ДА ИЗГОНИМ ТУРЦИТЕ ОТ ВЛАСТТА!
MEIN KAMPF

2016.03.06 | 18:48

51
Senol Colakoglu -.....Хюсейнчо е много високомерен, голям интригант, и въздух под налягане, но ще свърши като Местан. Тяхната групичка; ДОСТ... това име не им отива!! Нека го сменят с: ,,Eki chengene, bir mangal''.....и Ердоган и Даватоглу- политическите гювендий ще си ги приберат в Кюрдистан:))
Турчина

2016.03.05 | 21:32

50
Четейки по надолу разбрах защо сте изчезваща смрадлива и утрепана циганска нация аз има 4-хлапета а циганята по 10 сет а вие нищо НИщо,Нищо смърт за всички българи на бесилото кат Уефски майка ви да ебба мизерници.

2016.03.05 | 21:32

49
Гнусен и нагъл поганец!
Мелезака

2016.03.05 | 21:30

48
Е вреден за Българското развитие и опасен за човечеството!Малцинствата от ислямски племена а приори незабавно отстрелване от България!Не е възможно говоренето на цигански езици на обществени места.Директно във Белене,за да се изпълни смъртната присъда чрез АК-47.
Мангулина

2016.03.05 | 21:29

47
Не знае,че турците не са Европейци!Нямат нищо-общо с България!За това избиването им е неизбежно от Българската територия.
Неизвестно

2016.03.05 | 21:29

46
Смущава ме това, че си друговерец и не знам какво ми мислиш. Навсякъде по белия свят, където съм бил, трябва за знаеш и разбираш езика им. Турският език не е признат за международен, а още по-малко има историческо значение и стойност. Затова в България официално искам да слушам чиста българска реч.

2016.03.01 | 21:47

45
КУРШУМ В ГЛАВАТА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини