Рашидов спешно инспектира Ларго

Булфото/Архив
share

Министърът на културата Вежди Рашидов посети на спешна инспекция столичното Ларго. Проверката на изпълнението на проекта за Антична Сердика на Проверката установи, че няма отнесени елементи от стъклен купол. Това съобщиха от МК във връзка с публикации, че силните ветрове в столицата са отнесли елементи от току що монтиран скъп стъклен купол на античното селище Сердика.

Бурният вятър снощи отвя няколко парчета плексиглас от защитното покритие на обекта. Няма нанесени абсолютно никакви поражения нито по обекта, нито по пътното платно, нито по купола на Ларгото.

Още снощи работниците са събрали отнесените парчета. Защитното плексигласово покритие ще стои, докато бъдат монтирани стъклата на купола.

При инспекцията министър Рашидов беше посрещнат от близо 200 работници, които изпълняват довършителните работи по проекта. Архитект Юлий Фърков показа на министъра концепцията за експонирането на Улпия Сердика.

На столичното Ларго скоро ще бъде експониран голям музей на открито. Проектът се нарича Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" и се изпълнява с европейски средства

Водещи новини

Още новини