Рашидов: Вратите на Сердика са поставени, за да защитят работниците там (видео)

  • 29 януари 2016 11:45

  • 2105
  • 1
Рашидов: Вратите на Сердика са поставени, за да защитят работниците там (видео)
© Булфото(архив)

Комплекс Сердика се изгражда по приет проект, изготвен от археолози, които са експерти. Министерството на културата усвоява пари от Европа, за да може да бъде центъра на София интересен. Никой не може да дойде от улицата и да ни каже как трябва да изглежда нещо, каза културният министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко в парламента.

Всичко може да бъде надградено, но е важно то да носи историята на миналото, спряхме проекта, за да уважим обществото. Сложихме вратите там, за да предпазим работниците, категоричен е Рашидов. Нека не забравяме, че ремонтиране правихме на различни обекти и нека протестърите си протестират, но ние не желаем някой да умре на на тази площадка, възмути се министъра.

Всички ме плюхте за музеите в София, но те станаха едни от най-хубавите в Европа, никой не е посадил едно дърво, а ме съдят без право, каза Рашидов.

Не искам да допусна, че може да загубим европейски пари. Нужно е 1% от бюджета в държавата да се дава за култура, няма да се успокоя докато това не стане. Нека не забравяме, че депутатите гласуваха това да не стане, припомни Рашидов.

Целият Помпей е надграден, превръщаме центъра на София в едно прекрасно място, а то беше един жабуняк, завърши Рашидов.

Последвайте канала на

2105 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.07 | 16:12

1
Успех , Рашидов .

Добави коментар

Водещи новини