Захариева: Абсурдно е в оставката на Танев да се търси опит за отвличане на внимание

Булфото (архив)
share

Правосъдният министър Екатерина Захариева в "Седмицата" на Дарик определи като латиноамерикански сериал появилите се спекулации, че властта се опитва да отклони общественото внимание от критиките в евродоклада чрез протести, скандали в образованието и исканата оставка на министър Тодор Танев.

"Това е абсурден сценарий. Чуха се абсурдни неща, дори и, че протестите са за отклоняване на вниманието, сега и оставката. Напротив, двама вицепремиери и аз дадохме пресконференция и изобщо не сме бягали от доклада. Отговорихме на всички въпроси. Моят призив няколко дни е нека да не забравяме доклада, той не е за една седмица. Работата по доклада тепърва предстои", каза Захариева.

По повод номинацията на Реформаторския блок на Меглена Кунева за министър на образованието и дали това е удачно като управленско решение, министър Захариева изрази своята подкрепа към нея.

"Убедена съм, че опитът на Меглена Кунева е огромен и тя ще успее да се справи. Много често вицепремиерът е и министър", каза Захариева.

Министър Захариева призова Висшия съдебен съвет да се вземе в ръце и да се захване с многото задачи, които предстоят.

Според Захариева пратеният от премиера Бойко Борисов есемес до председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов не може да се разглежда като заплаха.

Водещи новини

Още новини