Захариева: Нормално е Румъния да иска прекратяване на мониторинга на ЕК

  • 18 февруари 2016 10:25

  • 1312
  • 4
Захариева: Нормално е Румъния да иска прекратяване на мониторинга на ЕК
© Булфото

Нормално е Румъния да иска прекратяване на мониторинга на ЕК, трябва да се постараем, за да може догодина и нашият доклад да е по-позитивен. Това каза министърът на правосъдието Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на пред журналисти по повод изявлението на председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, че ако Румъния продължава да бележи прогрес, мониторинга на страната ще бъде прекратен.

„Европейската комисия винаги е подчертавала, че препоръките в докладите са различни и когато, която и от двете държави – България или Румъния бъде готова, механизмът за наблюдение ще бъде прекратен за нея“, коментира министър Захариева. Тя припомни, че през 2012 година, когато докладът за България беше по-позитивен от този на съседката ни, нашата страна е имала същите искания, каквито в момента Румъния има, тъй като нейният доклад е значително по-позитивен.

„Така че това не е нищо ново. Когато една държава е готова, тя винаги иска да бъде прекратен механизмът спрямо нея“, посочи Захариева. По думите ѝ, тази година страната ни трябва да се постарае и да се вземе в ръце, за да се направят реформите в съдебната система, които ЕК иска от нас.

„За да може догодина живот и здраве докладът да бъде наистина по-различен“, допълни министърът.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
1312 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бойко

2016.02.18 | 22:58

4
Няма нужда от съдебна реформа, добре сме си така.

2016.02.18 | 22:11

3
Ако (имагинерно) сега се осъществи съдебната реформа, 80% от управляващите ще влязат в дранголника! Гробарите ще драпат със зъби и нокти, да запазят тоталитаризма!
treti

2016.02.18 | 20:34

2
to naheto ne e doklad a e razklad na krajbi ot ministri i parla ment

2016.02.18 | 19:31

1
CHTO ZA POPADENIE E TAZI DAMA....

Добави коментар

Водещи новини