Атанас Мерджанов: Проблемите в здравеопазването се трупат като лавина

Булфото(архив)
share

„Проведохме втори кръг на консултации с ДПС и БДЦ за подготовката на вот на недоверие. Други колеги независими народни представители също проявяват интерес към изработването на мотиви за вот на недоверие и неговата подкрепа. Подписката ще бъде отворена”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов пред медиите. 

Мерджанов определи като интересно политическо поведение, с оглед на подготовката на вота на недоверие, заявената готовност и от Валери Симеонов да подкрепи такъв вот в сферата на здравеопазването. „Очевидно е че проблемите на здравеопазването се трупат като тежка лавина”, заяви говорителят на левицата.

По думите му е ясно от изявленията на отделни политици, че всичко онова, което се случва с ваксините, може да бъде възприето само като тежко предупреждение към дейността на това политическо ръководство на МЗ, което не се съобразява с правната уредба и всички законови процедури за нормалното функциониране на това ведомство. Според него това обаче е само един фрагмент, а не сърцевината на обсъжданата и критикувана политика, която сегашното политическо ръководство води.

По повод предстоящите президентски избори Мерджанов подчерта, че в БСП има публичен и демократичен ред в издигането, налагането и отстояването на кандидатури. Той обясни, че кандидатурите на БСП за президентските избори ще бъдат обсъдени след Конгреса на партията. 

В началото на заседанието на пленума на БСП Михаил Миков  връчи сертификати на двадесет младежи от цялата страна, завършили Националната политическа академия.

Водещи новини

Още новини