Москов: Готови сме на експертно ниво с изработването на Националната здравна карта (видео)

  • 21 януари 2016 12:06

  • 2375
  • 2
Москов: Готови сме на експертно ниво с изработването на Националната здравна карта (видео)
© Булфото

Готови сме на експертно ниво с изработването на Националната здравна карта и е насрочено заседание, на което това нещо да бъде валидирано и ще тръгне на публично обсъждане. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

Той присъства на подписването на договори за финансово подпомагане на различни общини за възстановяване на щети от наводнения, настъпили в периода януари-февруари 2015 год., което се състоя в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

На експертно ниво разговорите за здравната карта са завършили във всички 6 региона на планиране на България и следващата седмица ще започне публичното обсъждане. Целта е болничната и доболничната инфраструктура да бъде в нормалните за една европейска държава размери и да гарантира на хората, че има къде да отидат, ако са болни и там да им бъде извършено лечение според нуждите им, а не съобразно икономическите интереси на една или друга структура, допълни Москов.

В началото на април ще бъде готов софтуерът за въвеждането на персоналния идентификатор, каза още министър Москов допълни, че това ще отключи възможността всеки гражданин да има електронно досие, да получава електронно направление и електронна рецепта.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2375 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Луд ,по луд ,Москов

2016.02.01 | 15:53

2
Един от симптомите на лудоста ,не спира да говори ,врели ,некипели !
FM

2016.01.23 | 11:31

1
Като стигнете на ниво (лумпен), ще видим колко сте готови.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини