Михаил Миков също осъди свалянето от ефир на предаването "Деконструкция"

Булфото (архив)
share

Свалянето от ефир на предаването "Деконструкция" е абсурдно решение.

Това е написал във фейсбук председателят на БСП Михаил Миков, съобщиха от пресцентъра на БСП. В позицията на Миков се подчертава, че този акт е и необоснован, не почива нито на закона, нито на свободата на словото, прогласена и защитена от Конституцията. "Може и аз да съм бил обект на критики в "Деконструкция"... и в много други предавания. Но тук става въпрос за нещо друго, много по-голямо", пише Миков.

"Днес граждани излязоха на протест в защита на правото да говорим свободно. Нали още имаме право да мислим, да се изказваме без цензура, да критикуваме без страх? Ако някой го ограничава - да каже поне на какво основание, по кои правила! Или в България вече няма нито права, нито правила?", пита председателят на БСП чрез социалната мрежа.

По думите му това са все въпроси, които БСП ще постави пред СЕМ. "И очакваме отговор! Защото, ако се окаже, че "Деконструкция" е свалена просто, за да я няма в ефир, призивът да си ходят самозабравили се началници на регулатори и директори е най-основателното в случая и ние ще го подкрепим", посочва Миков.

Водещи новини

Още новини