Борисов: С Радан до вчера бяхме първи приятели, не вярвам, че ми мисли лошото (видео)

Булфото (архив)
share

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър Петър Москов откриха обновеното Отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия в "Пирогов", предаде репортер на Novini.bg.

Борисов обясни, че приема и разбира желанието на БСП да инициират вот на недоверие към здравния министър. "Те имат основание за това, защото вече две години проекта за реанимация на това отделение беше замразен и лекарите в "Пирогов" работиха при лоши условия. Също така имат основания да искат вот и заради НЗОК, която през последната година беше с огромен дефицит, който обаче успяхме да стопим. За това вярвам, че този вот няма да издържи", каза премиерът.

Министър-председателят обясни, че до вторник ще изчака реформаторите да предложат своя кандидатура за министър на правосъдието, за да бъде обсъдена тя. "Досега винаги сме обсъждали министерските постове", разкри той. На въпрос как ще тълкува протеста на съдиите Борисов отговори, че живеем в демократична страна и всеки има право да протестира. "Не приемам обаче, до вчера да си бил в политиката, а след това да облечеш тогата и да протестираш. На България и трябва стабилност и стабилно управление, за да случват реформите. В политиката има едно правило, никога не казвай никога", допълни Борисов.

"Надявам се на разум от страна на хората на Радан Кънев. В ДСБ са събрани едни от най-разумните хора, но са много емоционални. Аз се надявам, че ще преосмислят позицията си. С Радан до вчера бяхме първи приятели, не вярвам, че ми мисли лошото. И аз по някой път искам да действам емоционално. Сега мога да събера ГЕРБ, защото съм недоволен от процедурите по отчуждаването на терените за АМ "Хемус", но това не се прави така", категоричен беше премиерът.

Министърът на здравеопазването Петър Москов обяви, че за да се случи една реформа, независимо коя, трябва стабилно управление и стабилно правителство. " В здравеопазването се случват добри неща, защото РБ, ГЕРБ и други политически сили са сключили споразумение и са взели управлението. Ето сега, лекарите от "Пирогов" в най-тежкото отделение имат възможността да работят при най-добрите условия. Докторите от болница "Св. Иван Рилски" ми подготвят изненада, като ще извършат първата в България радио-хирургична операция. Нещо, за което досега ходихме в Турция, Германия", похвали се той.

Водещи новини

Още новини