Валери Симеонов: Сделката за ремонт на изтребителите ни в Полша е изгодна (видео)

share

Чух една дълга дискусия, при която бе направена демонстрация на логорея, многословие и говорене не по същество. Това каза по време на обсъждането на законопроекта за ратифициране на Споразумението между правителствата на България и Полша относно осигуряване на логистична подкрепа за самолети МиГ-29 председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Бяха използвани политически и исторически категоризации – нещо, без което спокойно можехме да минем. Мисля, че тук няма място за деление – става въпрос за една търговска сделка, за нищо друго, добави той.

Интересно ми е колко от изказалите се са имали частен бизнес. Като човек, който е имал, аз знам, че при една сделка има три важни неща – цената, качеството и срока. Нямаме никакви съмнения, че цената е добра, тя е наполовина от тази, която първоначално беше предложена от руската страна. По отношение на качеството също не би трябвало да имаме притеснения – полската фирма е извършавала такива ремонти, самолетите летят. Срокът също е кратък и ни удовлетворява. Това са единствените неща, които би трябвало да ни интересуват. Всичко останало е излишно връщане в миналото и някакви фантасмагории за бъдещето, каза още Валери Симеонов.

Той призова споразумението да бъде ратифицирано, за да могат изтребителите ни да се върнат по-бързо във въздуха и да охраняват българското небе.

Водещи новини

Още новини