Бойко Борисов: Георги Първанов предизвика загубата на БСП

share

За тези 20 г. в център-ляво има двама играчи, всеки който ги подцени е бит много лошо. Това са Георги Първанов и Ахмед Доган. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването Тази сутрин по БТВ.

Всички останали много им се иска да прилича на тях особено на лидерите вдясно. Където Георги Първанов е представял своите мемоари имат спечелени кметове, заяви премиерът. Той отиде в Перник, Ловеч, Шумен, Видин, Враца, Монтана и Криводол, начерта маршрута на Първанов Бойко Борисов.

Изборите ги загуби Сергей Станишев, а Георги Първанов си направи плацдарм за връщането си в БСП използвайки тези кметове, където БСП спечели. Ивайло Калфин досега само е губил избори. Те в БСП не го обичат, защото ги е предавал, заяви Борисов. Стефан Данаилов на кого се подчинява риторично запита Борисов и сам си отговори – на Георги Първанов.

БСП е конспиративна партия, беше им необходимо да загубят изборите, защото това ще стабилизира Сергей Станишев като лидер на партията. В АБВ се събраха всички маймуни, които са обиколили другите партии. Георги Първанов разбра, че ако иска да се върне във властта като премиер трябва да влезе в БСП. Георги Първанов и Ахмед Доган са моите противници на следващите избори, категоричен е Бойко Борисов.

Премиерът разказа и за неочаквана среща със зам.-председателя на ДПС Лютви Местан на сутринта след изборите. Казах, веднага да правят турско кафе, въпреки че няма никаква среща. Той обаче се стресна като ме видя и каза: Аз обърках къщите“ . Всъщност искаше да се види с Георги Първанов, заяви премиерът. Дели ни една порта, така Борисов обясни объркването на зам.-председателят на ДПС. Това ще начертае бъдещия либерално-ляв модел на управление, убеден е Бойко Борисов.

Искам още един мандат, за да бъдат довършени реформите, заяви още Борисов. По време на дебатите по бюджета имаше министри, които щяха да получат инфаркт като видяха цифрите, с изключение на министрите на образованието, културата и здравеопазването, където има повишение на парите. Даваме 50 млн. повече за образование, като 10 млн. от тях са за наука. Догодина за здравеопазване се отпускат рекордните 3,25 млрд. лв. Заварихме огромни дългове от болниците и вече ги разплащаме, заяви Бойко Борисов.

Хората видяха, че в тази криза успяваме да сложим парите в най-нужните места и оцениха, че имаме най-ниските данъци, оцениха, че свалихме дефицита, че дадохме пари в земеделието. Беше важно да имаме този вот на хората, за да довършим реформите, убеден е премиерът.

Новият министър на правосъдието няма да бъде депутат, заяви Бойко Борисов. Целта е реформата да продължи с много тесни връзки с Брюксел. Кое е името на новия министър обаче Бойко Борисов отказа да съобщи. Омразата към Цветан Цветанов е много голяма, защото той много работи. Другите партии нямат такива мотори като него, който знае по име всички наши структури. Затова му благодаря, заяви Бойко Борисов. В спорта феърплея е много важен – когато загубиш да поздравиш противника, защото без него няма мач.

Водещи новини

Още новини