Бъчварова за инцидента в Анево: Тече разследване, не мога да коментирам (видео)

Булфото
share

В момента тече разследване и не мога да изнасям информация.

Това заяви по време на днешния парламентарен контрол вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя отговори на въпрос зададен й от Волен Сидеров относно инцидента на полигона в село Анево. "Информацията за инцидента в Анево е много противоречива. Правиха се опити да се обясни, че загиналият американец е турист, минал случайно през полигона, решил да постреля и попаднал на дефектна граната. Истината стана ясна след изказване от американското посолство. Тези хора са обучавали опозицията в Сирия. Моят въпрос е за кого е купувал гранатометите американският гражданин и дали е служител на Пентагона?", попита лидерът на "Атака".

"В момента тече разследване. Не мога да коментирам. Мога да ви кажа само, че сме установили самоличността на загиналият, пострадалите и всички присъствали по време на инцидента. Не мога да коментирам изявление от който и да е било друг, защото то не е било консултирано с нас", отговори лаконично Бъчварова.

"Това, че тече разследване не пречи да дадете повече информация по този случай. Примери има много. Ние трябва да знаем извършва ли се трафик на оръжие към Близкия Изток, където се разрушават държави. Това е много опасно и конфликтът там застрашава нашата национална сигурност. Важно е да знаем дали България е замесена в този конфликт. Ние не трябва да се намесваме по никакъв начин. Вие явно се притеснявате да не ви размахат пръст от американското посолство. Не се страхувайте. Те си признаха. Вие можете само да допълните картината", репликира я Сидеров.

"Аз не се притеснявам, а спазвам закона. Материали по разследването не могат да се огласяват без разрешение на прокурора. Това, че по някои случаи изтича информация не означава, че по всички трябва да изтича. Не трябва да правим генерални заключение преди да имаме пълната картина", завърши вътрешният министър.

Водещи новини

Още новини