Политолог: Несериозно е да се говори за оставката на Румяна Бъчварова

share

Няма съмнение, че има партии, които имат интерес от етническо напрежение. Това далеч не означава, че подобни ситуации ще дадат отражение върху местния вот и неговите резултати, коментира пред БНР политологът Димитър Ганев.

Той даде пример от 2011-та година, когато месец преди местните избори стана инцидентът в Катуница, но до съществени промени във вота на избирателите не се стигна.

Въпреки създалата се ситуация да се говори за оставка на вътрешния министър Румяна Бъчварова е несериозно, смята политологът:

Оставка на високо ниво аз категорично не очаквам на този етап. Някакви кадрови размествания на по-ниския ешелон в МВР може да бъде направен, но това няма да промени съществено ситуацията.

Според Димитър Ганев коалиционните партньори ще продължат да подкрепят ГЕРБ, защото голямата сила на това правителство и основния стожер на неговата стабилност е липсата на алтернатива.

Огромното предизвикателство в рамките на следващите избори е на първо място да се гарантира някаква спокойно обстановка, а не продължаващо напрежение по места, защото това може да се превърне в една лавинообразна ситуация, която да ескалира и да се стигне до много неприятни резултати. Второто нещо е да се гарантира честността на вота, каза още политологът.

 

Водещи новини

Още новини