Цветанов обнадежден за стабилността на правителството

  • 01 юли 2015 17:55

  • 1688
  • 8
Цветанов обнадежден за стабилността на правителството
©

Не разглеждам декларацията на Валери Симеонов като ултиматум. Голяма част от исканията на Патриотичния фронт са заложени още в документа, подписан при съставянето на правителството. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Положили сме максимални усилия и сме се отнесли максимално сериозно към всеки един от поставените въпроси. В рамките на една седмица отговорихме писмено на всички поставени въпроси, уточни Цветанов. Той заяви, че ако съди по проведените разговори с коалиционните партньори, е обнадежден съм за стабилността на правителството.

Цветанов определи АБВ като конструктивен партньор, въпреки че водената от Георги Първанов политическа сила се включи в подписката на БСП срещу заема от 16 млрд. лв.

Проблемът с ромите възниква в началото на демокрацията, заяви още бившият вътрешен министър. Преди това това имаше много ясни правила. В момента основният проблем е как всички ромски деца да бъдат върнати в училищата, да бъде адекватна социалната политика, посочи той. Според него трябва да бъде направено разграничение и всички роми да не бъдат поставяни под общ знаменател.
Попитан дали политици допринасят за етническото напрежение, Цветанов заяви, че някои политически сили се възползват от ниския  социален статус на ромите и възможността за контролиран вот при тях.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че намира в логика на думите на Бойко Борисов, че кабинетът съществува благодарение и на ДПС. ДПС е толкова важна за ГЕРБ, колкото и останалите парламентарни сили. Когато правим реформи, трябва да намерим консенсус. Формирането на тези мнозинства по важни текстове е много важно за бъдещето на страната, каза Цветанов.

В коментар на думите на премиера, че това, че все още се водят дела срещу бившия вътрешен министър, това означава, че прокуратурата е независима, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа каза, че всичко което се прави в институциите, трябва да се прави максимално прозрачно. Не трябва да вървим с ултиматуми към която и да е институция, защото това генерира напрежение и й пречи. Единственото, което съм вярвал е, че съм невинен и че невинен човек не може да бъде осъден, заяви той.

Попитан има ли основание синдикатите в МВР да стачкуват, той посочи, че е важно, че е възстановен диалогът между протестиращите и ръководството на МВР. Трябва да издигаме авторитета на българските полицаи, подчерта Цветанов. Той каза, че има много добър диалог с министъра на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. Давам й професионални препоръки, но не съм човекът, който може да й дава оценка.

Зам.-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че партията ще участва самостоятелно на местните избори. Цветанов изрази надежда, че вотът няма да развали отношенията им с Реформаторския блок.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1688 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
гошо

2015.07.02 | 13:35

8
Тоя защо е на свобода?

2015.07.02 | 13:35

7
АРТИСТ ЗАТВОРНИК ОТ ГЕРБ.

2015.07.02 | 13:35

6
ПРЕСТЪПНИК.

2015.07.02 | 13:35

4
Аз съм Бойко , с гъз голям ! В главата нито грам !

2015.07.02 | 13:35

5
И Боко тъй година цяла щастлив бе с ВОЛЕНвияуй, но скоро почна да се хвали и не видя добро от туй.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2015.07.02 | 13:35

3
Долна, турска подлога, заминавай в затвора, престъпник!
защо не е в СЦЗ ?

2015.07.02 | 13:35

2
Булката беглец.

2015.07.02 | 10:51

1
KVO PRAI TOQ OSUDENIQ V GERB ?? ALOOOO

Добави коментар

Водещи новини