МВР няма данни партии да стоят зад мелето в "Орландовци" (видео)

  • 15 юни 2015 08:14

  • 2317
  • 3
МВР няма данни партии да стоят зад мелето в "Орландовци" (видео)
© Булфото

Нямаме данни и факти, че зад събитията в столичния квартал Орландовци стоят политически сили, каза директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Младен Маринов пред БНТ.

"Съществува напрежение", каза по-късно Маринов по БТВ. "То е натрупвано от години. Събирането е спонтанно защото не е било съгласувано със Столична община. Имаме притеснения при събирането на много хора тази вечер може да има провокации", допълни той. Маринов заяви пред репортерката, че не може да даде отговор дали е имало и преди такива случаи, защото не е бил подготвен за такива въпроси.

Според директора на Главна дирекция Национална полиция главен комисар Христо Терзийски, цитиран от БНТ, има няколко задържани, но той не можа да посочи дали има организатори на сбиванията. Някои от задържаните имат присъди, а голяма част от участниците в сблъсъците са членове на футболни агитки. Според Терзийски по информацията от социалните мрежи в 18 и 30 часа се очаква ново събиране на хора с брадви и други предмети.

Кметът на район "Сердика" Тодор Кръстев заяви, че при проверките на общинските власти са установени 14 незаконни постройки. След инцидента общината е започнала изграждането на видеонаблюдение в района.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2317 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
???

2015.06.16 | 09:23

3
А МВР защо стои на страната на паразитите. Във всяка нормална демократична страна полицията е на страната на данъкоплатеца и на народа си. А тук полицията е срещу работещите, създаващите, плащащите данъци и такси.

2015.06.15 | 13:34

2
НИМА?
KUR ZA BOIKO AGA

2015.06.15 | 13:34

1
GERB -DPS I BSP SA PARTIITE NA MANGALITE

Добави коментар

Водещи новини