Валери Симеонов: Правителството взе бързи мерки по поставените от ПФ искания

Булфото
share

Правителството взе бързи мерки по поставените от Патриотичния фронт искания и в момента в коалицията има конструктивен диалог.

Това заяви в интервю за радио Фокус съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Според него, именно липсата на диалог между партиите в управленската коалиция е основната причина за поставянето на условия.  „До момента, от днешните разговори с Румяна Бъчварова и нейните заместници, е възложено реорганизиране на полицейските управления, така че да се освободят хора, които да бъдат пренасочени униформени към малките квартали, села и градове“, добави депутатът. Той каза още, че до 15 юни трябва да се вземат решения от областните дирекции на полицията, кои са криминогенните места, на които трябва да се монтират камери.

„По втория въпрос свързан с министър Бъчварова, а именно поправянето на увредените участъци от защитните съоръжения на границата с Република Турция, вече се действа, започнат е ремонтът. Той ще приключи до края на месеца“, обясни Валери Симеонов. Той коментира, че по първата точка от декларацията на ПФ относно незаконните постройки в село Гърмен също се работи.
„Извършен е опис на 61 от 124 постройки в кв. „Кремиковци“ в с. Марчево. Изпратени са съобщения за доброволно премахване. Всички почти изтичат днес и утре, оттук нататък следва процедурата по принудително премахване“, допълни депутатът.

Валери Симеонов каза още, че поставеният ултиматум не е политически експеримент, а става дума за сериозни аргументи. По думите му до края на срока няма как да се даде конкретна прогноза за бъдещето на коалицията. На 30 юни в Патриотичния фронт ще направят анализ на свършеното и на 1-ви юли ще оповестят решението си.

Водещи новини

Още новини