Патриотите казват окончателно на 30 юни дали остават в управляващото мнозинство (видео)

  • 12 юни 2015 13:42

  • 1711
  • 10
Патриотите казват окончателно на 30 юни дали остават в управляващото мнозинство (видео)
© Булфото

Патриотите ще кажат окончателно на 30 юни дали остават в управляващото мнозинство. На 1 юли изтича срокът, поставен от тях на ГЕРБ, да изпълни седем условия, които са част от програмата на Фронта.

Днес в Народното събрание продължиха разговорите между лидерите на ПФ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, в които се включи и вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова. След срещата двамата съпредседатели на Фронта обявиха, че реалният диалог с ГЕРБ по програмата им е започнал след поставените от тях искания.

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 похвали партията-мандатоносител за сериозното желание за решаване на тези седем, по думите му тежки проблема, които не са само от това управление, но трябва да бъдат решени. Окончателният отговор ще бъде на 30 юни, виждаме сериозно ангажиране от страна на Цветанов и министрите, ще ми се да вярвам, че на 30 юни ще имаме добър отговор за вас, потвърди той.

Преди два дни лидерите на патриотите получиха писмено от Цветан Цветанов в 40 страници отговор на поставените от тях условия. И тогава, и сега председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че не ги разглежда като ултиматум и се ангажира да уреди срещи с ресорните министри по отделните теми, предаде БТА. Вчера ПФ са разговаряли с представители на МРРБ, днес - с вътрешния министър, идния вторник между партиите от мнозинството предстоят разговори за активната регистрация и Изборния кодекс, по отношение на който са част от претенциите на Фронта. Сред другите искания са мерки за незаконните ромски постройки в Гърмен и борбата с престъпността, да не се повишава цената на тока, да продължи изграждането на защитното съоръжение по българо-турската граница.

Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността отбеляза, че по битовата престъпност продължава да се работи, набелязани са определени мерки от МВР. Около 25 юни предстои още една среща, на която конкретните детайли ще бъдат обсъдени. Сава дума за реорганизация в дейността на полицията и др., уточни той. И припомни, че идеята на патриотите е била до края на месеца да има реална концепция за борба с организираната престъпност, а не само документи. Готов е и проектът за изграждането на следващия, около 60 км участък, по турската граница, очаква се финансиране, отбеляза още Каракачанов.

На свой ред Цветан Цветанов благодари на колегите си от ПФ за конструктивизма им. Той уточни, че днес са били обсъдени повече детайли по темите, които те повдигат. Не смятам, че разговорът с ПФ е ултиматум или условия за подкрепа на правителството, всяка една политическа формация, парламентарна група има свои изисквания към управлението и трябва да отговори на очакванията на избирателите си, посочи политикът. Винаги сме се отнасяли сериозно към разговорите, които сме водили, затова положих усилия и по декларацията със седемте точки, отговори той на въпрос дали е съгласен, че реалният диалог е започнал след ултиматума на ПФ. Бившият вътрешен министър от първия кабинет "Борисов" отказа да коментира полицейския протест с мотива, че е от компетенцията на Румяна Бъчварова, а самият той не е запознат с разговорите със синдикатите и исканията на недоволните.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1711 10

Коментари 10

Добави коментар
Бай Иван

2015.06.13 | 10:43

10
А ми къде ще отидат на майната си кои са те никой, правят предизборни фортюци,вижте ни и те не се знаят каквиса сган събрана 12 без 1мин.

2015.06.13 | 04:20

9
До тогава се чака трансферната сума

2015.06.13 | 03:28

8
Знаем си ги тези кур.ви. Пак ще подвият опашка в името на властта.
винкел

2015.06.13 | 00:59

7
ЦИРКАДЖИИ!
1234

2015.06.13 | 00:17

6
абе това са артистите на бойко.бойко си им плаща и тези си разиграват театър за пред хората.и на 30 ще кажат разбира се че оставаме защото реформите вървят с пълна сила.артисти и симеонов и каракачанов.
ЛАПАНЕ

2015.06.13 | 00:17

5
Гагаузина и влаха,искат още от "баницата" ! Но,забравят.че баницата е с Тиква ! :)))))))))))))))))))
Истински патриот, а не менте като Атака и ПФ

2015.06.13 | 00:17

4
Те все това повтарят - ултиматуми и ужким решения дали да остават във властта и накрая остават във властта, защото повече няма да я видят. Само дето играят като Атака на тука има, тука няма.
BOIKO ANALNA KURVA

2015.06.12 | 21:34

1
ISTINSKI MAZNI TURBUHI PULNI S TURSKI LAINA-A YSTITE IM VONQSHTI NA SPERMA
12345

2015.06.13 | 00:17

3
от тези двамата по големи циркаджии няма.асъл циганска работа.театъра между тях и бойко не спира.артисти за пред народа.като се нажежи обстановката в бг и тези почват с номерата си.2 месеца срок иначе излизаме от коалицията.ще минат 2 месеца и ще кажат ами нашите изкания се изпълниха.реформите направо като самолет се движат.оставаме!!!!след 2-3 месеца пак и така се отвлича вниманието на простият народ от назрелите проблеми.ама тези номера ще вървят до едно време

2015.06.12 | 21:34

2
КОЛКО МЕСЕЦА ТРЯБВА ДА МИНАТ ИЛИ ГОДИНИ ЗА ДА ЧУЕМ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА ЗА ТОЗИ АРТИСТ ЦВЕТАНОВ ВРЕМЕТО КОЕТО ОТДАВНА ИЗТЕЧЕ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини