Ето най-спряганите имена за кандидат-кмет на София

share

Пет месеца остават до местния вот. Спекулациите за това кой ще се кандидатира за кмет и кой - не, вече започнаха. Номинациите за кмет на София валят във всички партии.

Йорданка Фандъкова е един от най-одобряваните политици от ГЕРБ и рейтингът й през април беше около 64%. „Още е рано да говорим за местни избори, имаме много работа и сериозна строителна програма”, коментира тя, цитирана от БТВ.

В БСП още мислят, но очакват тежка битка и затова са им необходими рейтингови номинации. Кои са те? „Предстои разговор с Корнелия Нинова, която е предпочитана. Излизат и имената на Жельо Бойчев, Костадин Паскалев, Евгения Живкова”, заяви Калоян Паргов.

Най-много драми с бъдещия кандидат-кмет имат вдясно. Там всяка кандидатура се оказва предпоследна. Вицепремиерът Меглена Кунева номинира за кмет своя дългогодишен съпартиец Соломон Паси. Той обаче няма да участва в битката. Паси няма да е кандидат за кмет на София. Това съобщи съпругата му Гергана Паси.

Сред другите фаворити са Петър Москов и Вили Лилков, защото и двамата са били общински съветници дълги години.

Повечето кандидатури и в София, и в другите градове трябва да са окончателно ясни до месец-два. Партиите обещават да няма удари под кръста.

Водещи новини

Още новини