Каракачанов: Борисов да не ни обвинява, ще си гласуваме по съвест (видео)

Булфото
share

"Ние чухме и разбрахме какво ще е предложението на премиера Бойко Борисов за нов МВР шеф. Надяваме се вътрешният министър да бъде професионалист, тъй като има много тежки проблеми за решаване в този сектор", заяви в кулоарите на Народното събрание зам - председателят  на парламента, съпредседател на ПФ и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, предаде репортер на novini.bg.

Той изрази разочарованието си, че никой не е сметнал за необходимо да покани представители от Патриотите на срещата, която се е провела снощи между Борисов и Радан Кънев.

Относно това дали ПФ ще подкрепи това Румяна Бъчварова да стане министър на вътрешните работи, Каракачанов заяви, че предложението на Борисов ще бъде обсъдено в коалицията. 

Красимир Каракачанов заяви още, че по никакъв начин не приема критиките на премиера и напомни, че има програма на коалиционното правителство, която трябва да се следва, а не да се изпълнява само програмата на ГЕРБ. "Ние ще продължим да гласуваме по съвест, защото нас са ни изпратили в парламента българските граждани и трябва да защитаване техните интереси", добави той.  "Не приемаме тегленето на дълг и България да бъде вкарана в дългова спирала, не приемаме и не можем да подкрепим предложения,  направени в 12 без 5", отсече Каракачанов и поясни, че визира пенсионната реформа.

"Коалиционното поведение изисква разговори, за да бъде намерено правилното решение", заключи още той.

Водещи новини

Още новини