Калин Каменов: Има необходимост от Закон за доброволчеството

share

Заместник-министърът на спорта Калин Каменов призова в интернет да се събере група от доброволци, която да се включи в разчистването на изоставено място в Горубляне на 7 март. Целта е мястото да се превърне в обучителен център за деца с аутизъм.

Това е едно занемарено общинско място, което до скоро е било помещение на Агенцията за социално подпомагане, но от доста време не се използва. Има нужда от ремонт, почистване. Хубавото е, че има голям двор, който може да се превърне в прекрасна детска площадка, обясни той пред БНР.

Определено има нужда от развитие на доброволчеството. Самата инициатива показва, че българите искат да бъдат доброволци и само с един призив за два дни се включиха повече от 200 души, което е прекрасно. Надявам се лошото време, което се очаква в събота, 7-ми март, да не ги възпре и да дойдат добре облечени и за времето, за което ще сме там, да направим нещо полезно.

Желание да се включат са заявили както родителите на деца с аутизъм, така и Ники Кънчев, Део, Елена Петрова, Йоана Драгнева.

По отношение на Закона за доброволчеството, Каменов обясни: Последният проект на Закона за доброволчеството се работи от около 2 месеца. Има нужда от такъв Закон. Той е стимулиращ, не е ограничаващ. Искрено се надявам законопроектът да се придвижи бързо. Все пак доброволчеството не е нещо незначително. Надявам се да имаме подкрепа от всички парламентарно представени партии и да престанем със споровете за нещо, което е толкова важно за всички. Самият факт, че толкова много хора се отзовават на доброволни инициативи показва, че има необходимост хората да даряват труд, да даряват о времето си, от опита си, от компетенциите си. Нека да направим така, че да стимулираме тези хора и техните права да бъдат защитени.

Водещи новини

Още новини