Недоволство на "Позитано" 20 срещу Миков

Булфото
share

Конгресът на БСП ще е на 5 април - Цветница.

Това стана ясно след заседанието на Изпълнителното бюро на партията късно във вторник. Окончателното решение ще се вземе от Националния съвет на БСП, който се събира на заседание в неделя. Първоначално социалистите искали да запазят за форума зала 1 на НДК за 4 април - Лазаровден. След като се оказало, че залата вече е заета, избрали следващия ден, нищо че е голям християнски празник.

Михаил Миков, който не пожела да направи пленум на Архангел Михаил, защото има имен ден, сега разваля празника на всички, които честват на Цветница, недоволстваха от “Позитано” 20, пише 24 часа. Сред основните теми на конгреса ще са промените в устава на партията, политиката за местните избори и отношенията между БСП и АБВ.

Преди това социалистите ще се съберат на голям семинар, организиран по линия на ПЕС на 21 и 22 март във Варна. За него Сергей Станишев е ангажирал западни експерти, които да дават идеи на БСП за предизборната кампания. Като лектор ще бъде поканен и кампаниен мениджър на бившия канцлер на Германия Герхард Шрьодер.

Този уикенд пък Станишев и Миков ще са в Мадрид на форум на лидерите на ПЕС, на който ще се обсъждат мерки за разкриване на нови работни места и борбата с тероризма. Станишев вече има подкрепата за втори мандат начело на ПЕС освен на българските, и на социалистите от Германия. Конгресът ще е през юни в Будапеща.

Водещи новини

Още новини