Първанов за срещата на Станишев и Борисов: Напомня ми на едно кърджалийско кафе (видео)

share

"Симпатична среща". Така президентът на Република България в периода 2002-2012 година и лидер на АБВ Георги Първанов нарече срещата между Бойко Борисов и Сергей Станишев в Брюксел.

По думите му, ако тя не напомня за целувката на "Цариградско шосе", поне напомня за едно кърджалийско кафе. Първанов отказа да коментира дали въпросната среща говори за бъдещи взаимоотношения между ГЕРБ и БСП.

Георги Първанов коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия разработката "Червеи". "АБВ не е силна по темата със СРС-тата", призна той, но напомни, че по нея се е изказал Румен Петков, който е експерт в тази област. Лидерът на партията изтъкна кои са силните страни на АБВ и поясни, че една от тях е темата за енергетиката. Въпреки това той заяви, че някой трябва да влезе в затвора, защото не може целият преход на страната да минава под знака на СРС-тата.

Първанов коментира и темата за Украйна, Русия и разположението на танкове на НАТО у нас. Той припомни, че през последните дни единствено АБВ е предложила позиция на парламента по темата, а всички останали са излезли с партийни декларации.  По думите му, не бива да се подценява ситуацията в никакъв случай. "България не трябва да бъде участник в една атака срещу Русия", категоричен е той. "Няма тема, която да засяга повече емоциите и чувствата на хората от тази за война и мир", добави Първанов и припомни, че когато са загинали войниците ни в Кербала, той, а не някой друг, е трябвало да се изправи пред майките в черно.

Георги Първанов коментира лявата и дясната политика и позициите на АБВ. По думите му, присъствието на Ивайло Калфин в кабинета "Борисов 2" е знак, че за АБВ е от огромно значение воденето на лява политика. Той напомни, че разликата им с БСП е, че не правят празни обещания.

Президентът описа и първите 100 дни на кабинета "Борисов 2". Той ги нарече "100 дни на стабилизиране с много съмнения и колебания".

Водещи новини

Още новини