Ген. Михов: Силно овластените по рождение хора са опасни

  • 18 март 2015 07:36

  • 1954
  • 2
Ген. Михов: Силно овластените по рождение хора са опасни
©

Проблемът не е в това да си говорим от дистанция, а дали има диалог вътре в коалицията. Това не работи за нацията. Предупреждението ни за напускане на коалицията не е конкретно към РБ.  Това каза ген. Михо Михов, зам.-председател на ПГ на АБВ в предаването "Тази сутрин" по БТВ.

Правителството взе едно фундаментално решение за дълга без да се допита до партньорите си. При продължаваща липса на съгласуваност между партньорите и координация на провежданите политики и забавяне на договорените в политическата декларация на управляващите мерки, АБВ ще бъде принудена да преразгледа своята подкрепа и участие в управлението.

От АБВ са отчитат като неработещ механизъм за координиране на политики между партиите, подкрепящи правителството, което създава невъзможност за партньорско сътрудничество и споделяне на отговорността за управлението.

Ген. Михов посочи, че се надява Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в да бъде преизбран за лидер на АБВ. Новородената партия се нуждае от своя родител и той трябва да се съобрази с родителската си роля.

Предложението бившият служебен вътрешен министър Иван Бакалов да оглави военното разузнаване, Михов коментира така: "Военното разузнаване се нуждае от професионалист. Това трябва да е висш военен от кариерата, който трябва да кореспондира с командния състав на армията. Войнската чест предполага много високи ценности. Скоро ще има закон за военното разузнаване, което е изключително важно. Приветствам намерението на министър-председателя в сферата на сигурността да не се бърза с назначенията. Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен е добър професионалист, но той е цивилен кадър, който е партийно ангажиран.

Според него отстраняването на досегашния шеф на военното разузнаване е свързано с отварянето на досиетата. Той даде висока оценка на бившият шеф на военното разузнаване Веселин Иванов. Аргументите, които бяха изтъкнати от министъра на отбраната, за да бъде освободен Иванов не са достатъчни за смяната му.

Според Михов, ако бъде избран кандидат, предложен от РБ, за да се разкрият досиетата в армията, това би довело до назначения на неподготвени хора. Той определи това като ламтеж за власт. Националната разузнавателна служба има съхранен капацитет и това се вижда от положителните оценки, които получава от НАТО и ЕС.

Имало е опити да бъдат поставяни партийни ръководни кадри, но това не е било допускано и не бива да се допуска. Предлагам министър-председателят и президента да уеднаквят методите си, с които назначават тези кадри.

По-лесно ми беше да управлявам войски, защото хората имаха войнска чест и бяха обучавани по еднакъв начин. Политиците трябва да се избират по характер и особености, а силно овластените по рождение хора са опасни. Сега има депутати с чест, завърши тй.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1954 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пфф

2015.05.14 | 16:50

2
Генерала е прав, но питам как така "воеените кадри"стават за всичко- управление на всякакъв род фирми, държавни институции и и.тн. а "цивилните" не стават?
Shatterer

2015.05.14 | 16:50

1
Хайде хайде излъгахте избирателите и сега правите театър!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини