ГЕРБ: Предишното правителство назначаваше бръмбари и криминолинки (обновена+видео)

share

Искам да кажа своето впечатление от един период, който отмина. Предишното правителство унищожи кадри, които бяха градени с години. Те нямаха нищо общо с ГЕРБ. Просто имаха нещастието да работят по времето, когато управляваше ГЕРБ.

Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. 43 000 души бяха уволнени по време на управлението на БСП, ДПС и златния пръст на "Атака". На тяхно място бяха назначени не калинки, а бръмбари и криминолинки. Уволнените хора бяха натискани и репресирани. Аз съм говорела много от парламентарната трибуна по тази тема, каза още Караянчева.

Вашите бръмбари направиха така, че България да достигне дъното. Те докараха страната до фалит. Вие седяхте на инат, обградени от железни заграждения, а вашите кадри смазаха държавната машина. Сега новото правителство трябва отново да доказва в Европа, че в България се завръща стабилността. Ние никога не можем да достигнем вашите висоти. Вие осакатихте хиляди съдби, завърши Караянчева.

Тя направи своето изказване по повод твърдението на ДПС, че ще пишат сборник с имената на жертвите на политическата репресия на настоящите управляващите и ще му осигурят достойна премиера пред Европейската комисия. Депутатът Станислав Анастасов се закани, че всяка сряда ще изчита от парламентарната трибуна имената на уволнените от кабинета "Борисов 2" държавни служители, които са членове или симпатизанти на ДПС. След това за по-сигурно ще ги публикува и в интернет. "Да си член или симпатизант на ДПС, означава незабавно да си уволнен", допълни той.

Водещи новини

Още новини