Борисов отново на прицела на Корнелия Нинова

Булфото
share

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие парламентарния контрол от 09.00 часа с отговорите си на три депутатски въпроса.

Питане към него има депутатът от ПГ на Коалиция за България Корнелия Нинова, относно отчета на правителството за изминалите две години и приоритетите за оставащия период от мандата. Нинова ще зададе въпрос на Борисов и за актуализация на антикризисния план на правителството. Депутатът от левицата Милена Христова очаква отговор от премиера относно политическата отговорност за обществените протести след случая в село Катуница.


След участието на премиера Борисов в парламентарния контрол министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов също ще отговори на депутатски въпрос – относно заетостта, безработицата и доходите на хората в Област Кюстендил.


Депутатите от ПГ на Коалиция за България Пенко Атанасов и Пламен Орешарски ще питат икономическия министър Трайчо Трайков за обезпечаването на гаранции при несъстоятелност на туристически фирми.


В парламентарния контрол ще участват още военният министър Аню Ангелов, образователният министър Сергей Игнатов, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, както и земеделският министър Мирослав Найденов. Той ще отговори на питане от депутата на левицата Меглена Плугчиева относно проблемите в горския сектор след приемането на новия Закон за горите.


Последен в парламентарния контрол ще участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Към нея са постъпили 4 въпроса от народни представители.

Водещи новини

Още новини