ДАНС имала вина за КТБ, намекна Цветанов

share

При положение, че корпоративното разузнаване е в ДАНС, можем да си правим такива изводи.

Така бившият вътрешен министър от първия кабинет на Бойко Борисов и настоящ зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори в предаването „Лице в лице“ по бТВ на въпроса има ли ДАНС вина за КТБ.

ДАНС е загърбила основния си приоритет - разузнаването. Затова смятаме, че трябва да е бързо преструктурирането в българския парламент, категоричен бе Цветанов.

Видя се, че Писанчев (шефът на ДАНС Владимир Писанчев, б.р.) не видя материята и не познава естеството на работа в ДАНС и специално за тази операция, посочи Цветан Цветанов, визирайки операцията в Пазарджик срещу проповядването на антидемократична идеология на "Ислямска държава".

На въпрос дали ГЕРБ ще поискат оставката на шефа на ДАНС, подобно на колегите им от Реформаторския блок, Цветанов посочи: „Писанчев може би не отговаря на профила и изискванията за националния профил на страната. В последната година и половина няма никаква активна роля в ДАНС“.

Аз смятам, че ДАНС не трябва да наблюдава, а трябва да противодейства това, което може да бъде реална заплаха за страната, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

Той отхвърли всякакви обвинения, отправяни към него за незаконно подслушване. „В управлението на ГЕРБ имахме най-добрите успехи“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини