Вучков: Няма да позволя МВР да се ползва за политически реваншизъм

share

Чувствам се относително спокойно на поста си, но мира нямам от многото проблеми, които ми се струпаха. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Той бе категоричен, че промените в сектор "Сигурност" са необходими. По думите му по време на мандата на кабинета "Орешарски" МВР и ДАНС са били използвани за политически поръчки.

Аз няма да позволя МВР да се ползва за нито за политически реваншизъм, нито за каквито и да е политически цели, категоричен бе Вучков. Министърът посочи, че се надява да има съгласие за законовите промени. Промените не е необходимо да бъдат пришпорвани, добави той и посочи, че ще инициира широко обществено обсъждане по темата.

Вътрешният министър заяви, че трите ключови думи за намаляване на битовата престъпност са професионализъм, подготовка и качествено събиране на доказателства. Ще направим всичко възможно да намалим тази престъпност, която залива всички краища на страната ни, каза Вучков.

Според него дължината на оградата по границата с Турция трябва да бъде увеличена. По думите му положителните ефекти от това ще са поне два - миграционният поток ще се насочи към ГКПП-тата и ще бъде намален трафикът на хора.

Водещи новини

Още новини