Румен Петков: Промените в Закона за МВР са прибързани, но необходими (видео)

  • 13 ноември 2014 07:59

  • 2553
  • 2
Румен Петков: Промените в Закона за МВР са прибързани, но необходими (видео)
©

Скептичен съм, когато на старта на едно Народно събрание първият кръг въпроси са тези за сигурността. Това създава впечатление за прибързаност. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в по повод внесените от ГЕРБ промени в Закона за МВР.

Целият този дебат за конструирането на МВР и ДАНС върви повече от година, той не е започнал след изборите, добави той.

Старият закон отнемаше правомощията на президента. Това не е добър знак за междуинстуционалните отношения. А прехвърлянето на ГДБОП в Агенцията за национална сигурност е престъпление от гледна точка на сигурността, коментира Петков.

Сега трябва да се види какво стана с информационните масиви на ГДБОП, накъде са източвани и кой е имал достъп до тях. При промените преди година беше премахнато и конкурсното начало при назначенията. Когато премахваш конкурсното начало, ти демотивираш служителите. Така че това, което се прави в момента, е необходимо. И за разлика от предишните промени, които въобще не бяха представени пред обществото, сега дебатът върви повече от година, подчерта отново бившият вътрешен министър.

Това е началото на един сериозен професионален и обществен дебат за нормативната уредба в сферата на сигурността. Това е една консервативна система, не може законите да се променят при всяко правителство. Това създава усещане за несигурност у служителите, а голяма част от тях са честни и почтени хора и не го заслужават, заяви Петков.

По думите му АБВ подкрепя категорично промените в сектор "Сигурност" и ще следи внимателно процесите в сектора. На министъра на вътрешните работи трябва да му бъде дадено време да си стъпи на краката, каза Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Той определи изчезването на тефтерчетата на Филип Златанов като лош знак, защото създава впечатлението, че у нас има сили, които са готови с всякакви средства да се домогнат до целите си. Това създава у хората усещането за липса на държавност, подчерта Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в. По думите му кражбата едва ли е чисто криминален инцидент.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2553 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
6

2014.11.13 | 21:53

2
Естествено че информационните масиви бяха целта на упражнението бе Петков. Много добре го знаеш и знаеш и кои ги четяха и вадеха избирателно без да имат право по закон. Едни подчинени на Цацаров.
Упс,извинете

2014.11.13 | 17:21

1
A kaде е шадравана?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини