Цветанов: С реформата връщаме МВР в нормалната функционалност (видео)

  • 12 ноември 2014 12:04

  • 2177
  • 0
Цветанов: С реформата връщаме МВР в нормалната функционалност (видео)
©

Днес внасяме законопроекта за сектор "Сигурност", защото искаме да направим реформа, която да върне в нормалната функционалност МВР. Това обяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Целта на първо място е възстановяване на балансиращата роля на президента. От ДАНС ще бъдат извадени полицейските функции и останат само контраразузнавателните й функции. В Германия например смесването на тези две функции е противоконституционно, посочи Цветанов.

Той съобщи още, че с промените ГДБОП ще бъде извадена от ДАНС, а Гранична полиция ще бъде самостоятелна с всичките си звена.

Ще възстановим реалния парламентарен контрол, който трябва да се упражнява върху МВР, защото това в момента не е възможно. В предстоящите дни планираме да внесем проектозакони и за специалните служби. С това даваме политически отговор на нашите опоненти. Няма държава, в която контразузнавателна служба да има полицейски и разследващи функции, каквито бяха вменени на Националната разузнавателна служба в мандата на Пламен Орешарски, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Новоназначеният зам.-министър на вътрешните работи Красимир Ципов заяви, че след промените в Закона за МВР от лятото на тази година дирекция Миграция в Гранична полиция на практика не работи и никой не осъществява контрол върху влизането на чужденците в България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини