Станишев: Наглостта на ГЕРБ минава и тази по времето на Костов

Булфото
share

Решението за двуседмичен отпуск на депутатите е срамно.

Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев при посещението си Ямбол. Станишев посочи, че не е имало подобен прецедент през 20-годишния парламентаризъм да се случи подобно нещо.

Има ясно определение по конституция, че парламентът е постоянно действащ орган. В правилника на парламента ясно пише кога са ваканциите. ГЕРБ се опитват и с този ход да създадат условия за служебна победа, каза Станишев и допълни, че целта е министрите да не бъдат контролирани и да пътуват из страната да правят кампанията на ГЕРБ.

Това управление е арогантно, ограничено, пренебрежително към хората. Управляващите какво „крякаха” колко време - парламентът трябва да е работещ, трябва да седим, да ковем закони - а ковете ги де, ковете. Ние бяхме категорично против, но ще им развалим сценария. Толкова нагло поведение не е имало - и по времето на Иван Костов не беше така, каза още Сергей Станишев.

Председателят на БСП взе участие в Тържественото честване на 120-годишнината от създаването на Социалистическата организация в Ямбол. Пред препълнената зала Станишев представи кандидата за кмет на Ямбол, издигнат от БСП Мариета Сивкова и кандидатите за съветници.

Водещи новини

Още новини