Атака: Радикални ислямисти привличат последователи у нас

share

Клетки на радикален ислям действат в няколко области в страната. Особено опасни са в Силистра, Разград, Шумен. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от "Атака" Иван Димитров.

Там има цели села, на които българският език не им е понятен. На тези хора се предлага да изпратят децата им да учат в Турция, ако последват “правилния” път. Появяват се сведения за появата на представители на "Сивите вълци". Тази организация е считана за терористична дори в Турция, а днес има емисари у нас, добави Димитров.

Той попита вътрешния министър Веселин Вучков какво прави МВР, за да предотврати увличането на български граждани в радикален ислям.

Събирането на информация е в компетентността на разузнавателните и контраразузнавателни служби. Дирекция "Миграция" към "Гранична полиция" провежда контрол върху миграционните потоци. Има изготвен план за координация с оглед рисковете и заплахите за националната сигурност. Постоянно се извършват анализи на риска от терористична заплаха. При постъпване на сигнали се предприемат действия за противодействие на противозаконната дейност. "Гранична полиция" осъществява постоянна превенция, заяви в отговор Веселин Вучков.

Водещи новини

Още новини