Москов: Нямам време за губене като г-н Местан, за да се изразявам с толкова прилагателни

share

Тези преговори бяха наяве и на показ. Решенията, които взехме през последната седмица, най-вероятно ще са губещи за Реформаторския блок. Ние избрахме възможността да направим промените в правосъдието, образованието, здравеопазването. Ние знаем, че ще носим отговорността на това решение.

Това каза в предаването "На светло" по Нова телевизия здравният министър Петър Москов. Вчера казах, че в очите ми има по-скоро тъга и тежест, защото знам какво ме очаква. Гневът вчера на Лютви Местан, Михаил Миков, Мая Манолова, "Атака" беше напълно автентичен. Нашата цел е битка с мафията. Нямам време за губене като г-н Местан, за да се изразявам с толкова прилагателни да го кажа по-хубаво. Тази битка минава през сериозни реформи, обясни Москов. Това правителство беше на ръба не вчера, а миналата седмица по време на решаването на казуса за КТБ. За мен е важно, че този парламент и това мнозинство взе решението да не се плащат кражбите в тази банка с парите на хората. Случаят с КТБ трябва да ни покаже как това повече да не се случва. Това минава през ново ръководство на БНБ, членство на България в европейския банков надзор и изваждане на кредитните досиета. тогава чудовищата ще излязат от сенките на светло и няма да са толкова опасни, категоричен беше здравният министър.

В новото правителство има разписани ясни стъпки. Първата е въвеждането на електронното здравеопазване. По този начин няма да има възможност да се краде и ще е ясно какво се случва с парите ни. Това трябва да стане в рамките на 2015 година. Със сигурност ще има опити да ми се скрои шапката. Аз искам хората да почустват промяната. Да видят, че кражбите са спрели и публичните средства се изразходват правилно, обяви Москов. Назначенията в правителството произтичат от министър-председателя. Ако някой от министрите или самия премиер, не спазват и се отклоняват от управленската програма, наистина няма да има смисъл от това правителство. Ако ние се провалим, цената ще бъде тежка и за ГЕРБ, и за РБ, и за ПФ. Цената за обществото обаче ще бъде непоносима. Здравните вноски няма да се вдигат, категоричен беше Москов.

Водещи новини

Още новини