Местан и Москов в екзактен конфликт в НС. Сипят се откровения от трибуната

  • 07 ноември 2014 10:46

  • 12534
  • 30
Местан и Москов в екзактен конфликт в НС. Сипят се откровения от трибуната
© Булфото

Българското общество и партньорите на България ЕС и НАТО няма да могат да бъдат заблудени. В 43-тия Български парламент ще се гласува 4-партийно парламентарно мнозинство, подкрепено от национал-популистка ксенофобска партия. Това е продукт на безпринципно съглашателство, което разгражда демокрацията в страната. Това заяви лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в от парламентарната трибуна. Това мнозинство не е повод за ръкопляскания и бурни възлгаси, защото не е продукт на политическия компромис.

Той се обърна към държавният глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с думите, че отговорността ще е не само на участниците, но и покровителите. „Никъде в Европа, нормалното дясно и ляво, не се съюзяват с националпопулизма. Маските са свалени, политическите лица оборени, на първо място на десния политически субект, който си бе присвоил правото на цензур, с претенцията да е носител на абсолютната истина”, заяви Местан.

„Никакви политически ходове като подписването поотделно на споразумението за общо управление от страна на кандидата за министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и ПФ и АБВ не могат да прикрият тази теза, защото факта е неоспорим. 

След 25 години днешният акт в парламента ще ревизира посоката на страната да се развива европетлантически, заяви той. За това ще се носи морална, историческа и политическа отговорност, посочи Местан.

Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в е категоричен, че никъде в света дясното и лявото не се съюзява с ксенофобска партия. Представен ни беше един морален десен абсолютизъм. Подписването на общо споразумение не може да прикрие тази теза, нито да я оспори.

България за първи път ще се управлява заедно с национал-популистка и ксенофобска партия Патриотичен фронт и мандатоносителят знае, че коалицията е порочна, посочи Местан. Ставаме свидетели на изграждането на ценностен разлом.

Практически взривяване на гражданското общество и политиката на дискриминация и сегрегация. Подобни политики са рискови, особено на балканите.

Виждаме, че днес на прицел е ДПС, затова ви трябваше този четвърти участник в управлението, защото ДПС трябва да бъдат изстъргани. не само от властта, а и от обществено-политическия живот. Съюзът с ПФ ви прави съучастници в ксенофобията. Вие не можете да ни изстържете, защото ние сме част от обществото. Подобна политика ни връща във времето на преддемократизма.

ДПС е необходимият универсален виновник, който ще свърже в едно идеологически несъвместимите ви цели - така Местан коментира лозунга, че който се съюзи с ДПС умира. С нас не от вчера се оправдават политически провали. Не знам кои са вампирите в българската политика, но не сме ние. БСП се провали. Тя няма изборна победа от 1994 г. насам.

Взимам думите, провокиран от лидера на ДПС. Това каза д-р Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва от РБ от парламентарната трибуна.

Относно това, на кого дължи отговори РБ за коалицията с ПФ - това са избирателите си и вие не сте между тях. Говорите за евроатлантизъм - това вероятно го казвате с ясния спомен, че управлявахте заедно със "Златния пръст" на най-разгулната партия, която беше и най-проевразийската политика в Европа, нахвърли се Москов върху Местан.

Разбирам, че проблемът вие е, че вие не сте дори теоретична възможност от това управление. Плаващите мнозинства раждат чудовища - нали, г-н Пеевски? ДПС е проклятието на България, защото държи избирателите си феодално зависими, за да може да управлява.

Местан му отвърна: Така без маски стоите много по-добре, г-н Москов. Струи омраза от вас, истинска, неподправена. Не знам как ще управлявате една сфера, която не познава омразата, а хуманността.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12534 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
DPS

2015.06.11 | 11:38

30
1.ДПС не е етническа партия,а върхушка от етнически турци,членове на българската ДС призвана да укрепи и осъществи модела на обогатяване и създаване на зависими хора.Поради принадлежността си към ДС и провеждане на нейната стратегия ДПС не може да защитава нито религиозните нито етническите свободи.Най ярко творение Пеевски.За 25 години няма нито един случай на дискриминация на етнически турчин в България.Всеки може да учи,да работи и да пътува.Етническо напрежение и омраза се сее от ДПС и се превръща в пари и власт от полуграмотното им ръководство.

2015.05.18 | 05:30

29
Оставете ги да си говорят от ДПС,не е вярно,че няма участващи националисти в парламенти извън България,а що се отнася до това кой е ксенофоб и всява омраза,да прочетат писмото на Доган,което чете,преди да напусне поста си,там се вижда ясно.Двете партии Атака и ДПС са братя-близнаци.Нека всички хора в България са равни пред законите,а не едни по-равни от другите,в това се състои патриотизма,а не в деленето на произход и всяване на омраза.Въпреки това,мисля,че не е добре политиците ни да влизат в този конфликт изобщо.

2015.05.18 | 05:28

28
--GOLEMI ZAPLAHI, bre, bre, aide stiga ve4e, 4e ni pisna !---

2015.05.18 | 05:28

27
ДПС не е партия, тя е легализирана мафия, създадена от БКП и ДС. Местан е агент на ДС. Това е предостатъчно за да бъде вкаран в затвора, а не да продължава да се гаври с България. ДПС трябва да се постави извън закона!
zdrasti

2015.05.16 | 21:01

26
Днес,на ефендито провисна долната устна...Местан,никога не могеше да си представи,че вече няма да бъде на никого необходим...вече и на електората си...
ssd

2015.05.16 | 21:00

25
tapak,ne oskvernqvay bibliata,ne pi6e takovo ne6to.

2015.05.16 | 21:00

24
Местан, не те ли е срам? Всичките ви местни лидерчета построиха лични хотели с европейски пари.
Костадин

2015.05.16 | 21:00

23
Да живее България!
Петра

2015.05.16 | 21:00

22
България над всичко ,стига заплахи на тема етноси. На едно ниво сме всички в България.Всички изнемогваме,боледуваме,гладуваме с изключение на бърза забогателите в мътните 25 г. времена .
Levski Sofia

2014.11.09 | 00:18

8
Какъв удар само за турската партия! Дълго време чакахме това за да изкореним тази чума! ДПС е опасна партия за България, трябва да я смачкаме тотално, какво и стана! От тук насетне дпс ще жъне само загуби! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

2014.12.30 | 16:15

21
И аз съм патриот,но чак да закриваме тази партия,ми се струва прекалено крайно,достатъчно е,че няма да се гаврят с българските работници,както правеха при строежите,това ми стига,не бъдете крайни и агресивни,защото злобата не е добър съветник.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини