Кунева категорична: Няма да се борим за министерски места

  • 03 ноември 2014 14:14

  • 4289
  • 13
Кунева категорична: Няма да се борим за министерски места
©

Председателят на движение "България на гражданите" и съпредседател на Реформаторския блок Меглена Кунева поясни в интервю за БНР, че общата декларация за управление на ГЕРБ и РБ е готова, тя е във варианта, разгледан вчера от двете партии.

Това е декларация за ключови приоритети, основата на управленската програма. Кунева конкретизира, че документът включва външна политика, икономика и растеж, публични финанси, електронно управление, държавна администрация, здравеопазване, гражданска среда, регионална политика, земеделие, екология, култура и духовност, отбрана, обществен ред, национална идентичност и други. "Още днес ще се съберем групата на РБ. Ще кажем как са минали преговорите, какво сме успели да направим. Говорихме вчера за това какви са възможностите, надявам се, че тази програмна декларация ще бъде подписана от ГЕРБ и РБ. Естествено че бихме искали да има колкото се може по-широк кръг от партии, които слагат подписа си под тази декларация. Смятам, че програмната декларация, така както е написана, до голяма степен отговаря на желанието на Патриотичен фронт за просперираща България", обяви Кунева.

"Знам, че от ГЕРБ са водили разговор с АБВ. Очакваме колегите от ГЕРБ да инициират тристранна среща с АБВ, те заявиха, че предвиждат такава. РБ не са били в позицията на управляващи и за нас е съвсем естествено да имаме повече съсредоточаване върху програмата. Мисля, че негодуванието, че се бавим, от страна на ГЕРБ не е обща позиция на ГЕРБ. Това е партия, която е била само допреди година в управлението и е нормално да вижда всичко само през призмата на изпълнителната власт. От съчетаването на тези две линии на поведение смятам, че произтича нещо добро за България", каза още тя.

"Като водеща партия, като по-голямата партия, им давам най-добронамерено да чуем какво те мислят. Ние бихме били наясно каква е отправната ни точка, ако, като по-голям партньор, ГЕРБ кажат какви министерства държат да задържат. На мене ми се струва, че подобен разговор предстои, а ние иначе имаме нашата програма, върху която да стъпим, и вече когато имаме тази програма, бихме могли да ангажираме определени хора в сфери, в които има най-голяма нужда от реформа и които РБ разпознава за най-важни", обясни Кунева.

"Ние няма да се борим за министерски места, а ще се борим за цялостното изпълнение на програмната декларация. Нашите колеги от ГЕРБ бяха така добри да кажат ориентировъчно, че има пропорционалност между министерските постове и резултатите от парламентарните избори. Никой не ми е предлагал формално пост и никакви формални забележки не мога да правя. РБ взема позиция за това къде най-добре може да помогне на правителството и на страната, това ще решим заедно. Ние напълно разпознаваме отговорността, която има мандатоносителят", категорична беше Кунева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4289 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2014.11.03 | 23:47

13
Краката на Бойко Борисов са на рамената на Касим Дал :)) Муш муш!

2014.11.03 | 23:47

10
Боли а, боли
mtetva

2014.11.03 | 23:47

12
НЕ ТИ ИСКАМЕ МНЕНИЕТО,НЯМА ЛИ ДРУГИ НОВИНИ ОСВЕН КУНЕВА И Т.Н.ТОВА СА БЪЛГАРОФОБИ,ДАЙТЕ НЕЩО НАЦИОНАЛНООБЕДИНЯВАЩО
mtetva

2014.11.03 | 23:47

11
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЧЕ МЕДИИ И ПОЛИТИЦИ СА ЗАЕДНО СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.КАКВИ РЕФОРМИ КАКАВА КРИЗА ,КАКАВИ 5 ЛВ.25 ГОДИНИ САМО ТОВА СЕ ГОВОРИ,ЦЕЛИ ПОКОЛЕНИЯ ИЗМРЯХА В ЧАКАНЕ,НАРОДА Е ТОЛКОВА ЗАБЛУДЕН ,ЧЕ ГЛЕДА САМО ТУРСКИ СЕРИЧЛИ И БИГ БРАДЪР
BBisPedal

2014.11.03 | 23:47

9
Ако ГЕРБ се върне на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование!
митко

2014.11.03 | 23:46

8
Тази с кривата уста отдавна се готви за министър на външните работи, затова никой не и вярва !
BBisPedal

2014.11.03 | 23:46

7
За една година управление на АТАКА БСП ДПС фалит на банки и самозапалили се хора!
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.03 | 23:46

6
“За тези които не знаят историята за прякора на Бойко Тиквата малко инфо. Тайният прякор датира от мутрагенските години, когато ВИС-2 и СИК бяха в апогея си. Бойко тогава, като човек който обича да е със силните на деня, правеше непрекъснати совалки между двете групировки, но отвсякъде беше гонен или както се казва и двете групировки се караха за него, но като в оня виц - всяка вика "Вземи го ти". Защото некадърниците никой не ги иска, дори и мутрите. Та именно от това време, любимото занимание на Големия Маргин беше да прегърне Бойко през главата, а с другата ръка да го чука по нея, говорейки "Бойко, Тикво празна, пак ли се насра". Та те тоя същия Бойко сега си го избрахте за премиер. Ама то в царството на тиквите, редно е Тиква да е цар все пак. Между другото, Големият Маргин е кръстник на дъщерята на ББ, а ББ е кум на Маджо.”
Ти си педераст

2014.11.03 | 21:22

3
Нали точно Цветанов залови наглите бе капут хахахахаха

2014.11.03 | 23:46

5
BRAVO KUNEVA TURZITE I ATAKA SA V NOKAUT
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.03 | 23:46

4
Току що прочетох, в Бгнес, че жената се самозапалила с рекламен кибрит на ГЕРБ с образа на Боко, така тя ще отпътува директно н евроатлантическият рай.

2014.11.03 | 21:22

2
няма значение какво пишеш, ГЕРБ пак ще ви бие и то с много повече, благодарение на такива компроматни войни ххахаха

2014.11.03 | 21:22

1
Тая довчера искаше правосъдие външно МВР сега нагло лъже, още не влязла във властта и се научила да лавира напред назад -мерак за власт,ама как и какво ще управлява и тя не е наясно важното да е във властта,учудвам се още не е поискала министър председател да стане наглостта и го позволява!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини