Румяна Бъчварова: Владислав Горанов не е офицер за свръзка с Пеевски

share

Смисълът на коалицията е във взаимния контрол. Тук в България не обичаме много коалициите. Пътят, който сме поели ще бъде тежък.

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия вицепремиерът в новия кабинет Румяна Бъчварова. Такива преговори се проведоха за първи път в България. Имаше прозрачност и до последния момент разговаряхме за управленската програма, а не сме се пазарили за постове. Ред по ред, ден по ден, сме обсъждали програмата. Ние се обединяваме по общи тези за бъдещето управление. Всяка партия запазва правото си да изказва различно мнение, но това не означава, че правителството ще бъде бламирано. Политическите програми на ГЕРБ и АБВ се разминават драстично и ние им казахме: Търсете подкрепа за тези ваши виждания. С тях обаче сме обединени около управленската програма. Това е начина да се обединим, но и да останем различни, разкри Бъчварова.

Променихме формулата на управлението, за да имаме по-широка подкрепа. Дясноцентристко правителство можехме да направим само с реформаторите, ако имахме достатъчно гласове. Проевропейско реформаторско правителство е формулата, в която можеха да се включат АБВ. Ивайло Калфин е изключителна политическа фигура с голям опит. Надявам се социалната политика да се промени, каза още тя.

Четири партии не могат да бъдат едно и също. Мнозинството, което имаме от 136 гласа в НС, ни позволява да уважаваме мнението на всеки един депутат, коментира Бъчварова вчерашното гласуване "против" от страна на депутатите от Патриотичния фронт Слави Бинев и Велизар Енчев. Заради една снимка не можеш да отричаш дадени постижения. Аз съм изключително впечатлена от работата на Владислав Горанов. Всеки има право на лични контакти, но г-н Горанов не е офицер за свръзка с Делян Пеевски. Той е един много добър финансист и в момента имаме нужда от него, обясни вицепремиерът.

Водещи новини

Още новини