Цветанов: Кабинетът "Борисов 2" се нуждае от принципна подкрепа

Булфото
share

Народното събрание стартира процедурата по избор на министър-председател и членове на Министерския съвет. На заседанието присъстват президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, служебният премиер Георги Близнашки и членовете на служебното правителство, висши магистрати, омбудсманът, патриарх Неофит, членове на дипломатическия корпус, представители на синдикати и работодатели.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов представи от трибуната на Народното събрание биографична справка на бъдещият министър-председател Бойко Борисов.

"Имам високата чест да ви представя биографичната справка на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Днес г-н Борисов отново е призван да стане министър-председател. Отговорността му е голяма, но аз съм сигурен в отдадеността му да изведе страната от кризата. Благодаря на всички за избора на г-н Борисов и неговия кабинет. Пожелавам успех на г-н Борисов. Убеден съм, че днес полагаме началото на едно по-добро бъдеще на България, посочи Цветан Цветанов.

Сигурен съм в твърдата воля на г-н Борисов, заяви Цветан Цветанов. Вярвам,че заедно с екипа на МС ще може да се постигне политическа и институционална стабилност.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов призова за подкрепа на правителството от името на парламентарната група на ГЕРБ. Днес повече от всякога мога да кажа, че в парламентарната практика за първи път имаше изключителна отговорност и прозрачност, за да се стигне до днешната структура на кабинет. Това което направихме по времето на дебата беше да потърсим това, което би могло да ни обедини и да гарантираме едно бъдещо проевропейско правителство. Именно заради това ние от ПП ГЕРБ ще подкрепим предложението за бъдещо правителство.

Искам специално да се обърна към опозицията, че днешния парламентарен ден ще бъде един модел за действително партньорство и трябва да бъдат чути всички позиции. Нека се обърнем назад и да си припомним, че трябва да наваксаме изоставането. Това е единствени възможен път. Убеден съм, че заедно с всички останали ще търсим политическия диалог. Ние ще бъден диалогични и аргументирани за политиките, които правим. Нека да забравим периода на противопоставяне и политическото говорено. Изговореното в 42-то Народно събрание трябва да бъде забравено, защото повече от всякога България се нуждае от стабилност.

Нека кабинетът "Борисов" получи принципна подкрепа. Благодаря и желая успех.
 

Водещи новини

Още новини