Вижте биографиите на служебните министри

  • 05 август 2014 12:07

  • 8912
  • 15
Вижте биографиите на служебните министри
©

Вече е ясен съставът на служебния кабинет, назначен от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Начело на кабинета застава проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска. Близнашки обяви, че целта на служебното правителство ще бъде постигането на стабилност, диалог и прозрачност в управлението. Служебното правителство разполага с пълния обем от правомощия, които Конституцията и законите предвиждат за Министерски съвет, излъчен от Народно събрание, но с ограничения в неговите правомощия, които произтичат от невъзможността на този кабинет да предприема действия, за които е необходим акт на парламента.

Служебното правителство не може да променя Закона за държавния бюджет на Република България, както и данъчната политика. Ако не е налице предварително съгласие, дадено от настоящото Народното събрание, служебното правителство не може да взема държавни заеми. Той не може да изпраща български въоръжени сили извън страната или да разрешава пребиваването на чужди на българска територия, тъй като това е от компетентността на Народното събрание. Правителството, назначено от държавния глава, не може да сключва международни договори или да денонсира сключени договори.

Проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска, служебен министър-председател

Завършва Право в Софийския университет през 1982 г. След защита на дисертация на тема „Постоянните комисии на Народното събрание“ през 1988 г. получава научната степен кандидат на науките. Има специализации във Великобритания и Русия. Преподавател е в Юридически факултет на СУ: професор по конституционно право. Преподава също и в други висши училища.

Ръководи организацията на БСП в София в началото на 1990-те години. Бил е и член на Висшия съвет на БСП. Като представител на „Коалиция за България“ е наблюдател (26 август 2005 – 31 декември 2006) и депутат (1 януари – 5 юни 2007) в Европейския парламент.

На 7 март 2014 г. Националният съвет на БСП прекратява членството в БСП на Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска „за уронване престижа на партията, системно нарушаване на уставните норми, състоящо се в публични изявления и действия срещу партийната политика и партийните решения".

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, служебен вицепремиер по икономическа политика и министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране

Родена е на 8 август 1975 г. Завършила е Eзикова гимназия „Бертолт Брехт”, Пазарджик, с изучаване на немски език. Магистър по право от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

От 2001 до 2003 г. е адвокат. През 2003 г. е назначена за юрисконсулт, а от 2007 г. е директор на дирекция „Правно-нормативно и административно обслужване“ в Министерство на околната среда и водите.

От месец август 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството с ресори Законодателство; Устройство на територията и проекти; Държавна собственост; Жилищна политика; Концесии; ГРАО; Регионално развитие; Търговски дружества и държавни предприятия.

Има специализации по „Развитие на способностите за извършване на оценка на въздействие на законодателство и политики” по проект "За добро обществено регулиране: институционализиране на процеса на оценка на въздействието в държавната администрация", Консорциум „Джейкъбс енд Асошиейтс Юръп Лимитид”; по Европейско право; "Човешки права и околна среда" във Венецианска комисия в Триест, Италия; по "Стратегическо планиране и координация за оценка на въздействието на законодателство и политики и участие на обществеността във взимане на управленски решения“ в Института по публична администрация в Дъблин, Ирландия, и в Националното училище по администрация в Париж, Франция.

На 23 януари 2012 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за Главен секретар на Президента.

В служебния кабинет на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май поема Министерството на регионалното развитие в служебното правителство и функциите на вицепремиер.

Владее английски и немски език.

Проф. Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл, служебен вицепремиер по социална политика и министър на труда и социалната политика

Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл е роден на 20 октомври 1951 г. Христо Милево, България. През 1976 година завършва ВИИ "Карл Маркс". От 1976 до 1990 г. е научен сътрудник към БАН и Центъра за икономическо развитие. Доцент в секция „Макроикономика“.

Между 1991 и 1994 година е назначен за заместник-министър на труда и социалните грижи, а през 1994-1995 за министър на труда и социалните грижи. В периода 1997-2001 година влиза в работна група по пенсионните реформи към същото министерство[1]. От 2000 до 2007 е управител на НОИ.

Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, служебен вицепремиер по правосъдие, вътрешен ред и сигурност и министър на правосъдието

Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския е адвокат и сътрудник на Българския институт за правни инициативи от неговото създаване. Завършил е юридическия факултет на СУ "Свети Климент Охридски" и е работил е в българската програма "Инициатива за върховенство на закона" на Американската асоциация на юристите. Бил консултант на проекти на различни международни и неправителствени организации в областта на правосъдната реформа, върховенството на закона и международното развитие. Специализирал е по програма "Съдебни назначения" във Федералния съдебен център във Вашингтон, САЩ. Потърсихме го, защото БИПИ е основен двигател на предложенията за реформи в съдебната система.

Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за, служебен вицепремиер по управление на средствата от Европейския съюз

Тя няма собствено ведомство в предишния служебен кабинет, а отговаря за управлението на средствата от Европейския съюз.

Родена е на 19 януари 1976 г. в гр. София.

Магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство със сертификат за следдипломна квалификация по финансов мениджмънт от Университет "Джордж Вашингтон", САЩ, като стипендиант на USAID.

От 2001 г. до 2003 г. Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за работи в одиторския отдел на „Делойт-България". От 2003 г. до 2013 г. работи за Европейската банка за възстановяване и развитие. До 2006 г. структурира и управлява инвестиционни проекти в областта на водния сектор, железопътния и обществения транспорт, както и публично-частни партньорства. От 2006 г. до 2013 г. работи в централата на ЕБВР в Лондон и заема позиция старши банкер в отдел "Общинска инфраструктура и околна среда".

Има богат опит в структурирането, договарянето и изпълнението на инвестиции в дялов капитал и дългово финансиране на инфраструктурни проекти, както и в съфинансирането на проекти със средства от Европейския съюз в страни от Югоизточна Европа, Украйна и Русия.

Като представител на ЕБВР Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за е била консултант по преструктуриране на публични дружества за комунални услуги, създаването на регулаторни органи в областта на водния сектор, структурирането на публично-частни партньорства и фискална децентрализация.

Васил ЩоновВасил Щонов Васил Щонов е роден на 25 април 1972 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Английската езикова гимназия, служебен министър на икономиката и енергетиката

Роден е на 25 април 1972 г. в гр. Пловдив.

Възпитаник е на Английската езикова гимназия в гр. Пловдив. През 1995 г. завършва Университета на Пенсилвания в САЩ с дипломи бакалавър на науките по електронно инженерство и финанси, а от 1999 г. е магистър по бизнес администрация от Масачузетския Технологичен Институт (MIT).

До 2004 г. работи в САЩ като инвестиционен банкер в областта на енергетиката и технологиите и като консултант по управленски въпроси. Управлява някои от най-големите сделки по сливане и придобивания, сред които обединението на "Бел Атлантик" и GTE. През 2004 г. основава офиса на международната консултантска фирма "МакКинзи" в София, където работи до 2009 г., главно в банковия сектор, енергетиката и телекомуникациите.

От 2010 г. до 4 август 2014 г. заема поста Директор "Маркетинг и стратегии" в кабелната компания "Близу".

Владее английски език. Женен, с две деца.

Мирослав Ненков, служебен министър на здравеопазването

Роден през1969 г. в гр. София. 1995 г. завършва ВМИ- София, специалност Медицина, специализира анестезиология и интензивно лечение, курсове в областта на органното донорство и координиране на донорство в Испания и Италия.

От 2009 г. - Началник отделение в КАРИЛ и Координатор по донорство при ВМА- София     

Владее английски език.

Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен, служебен министър на вътрешните работи

Йордан Иванов Бакалов е български инженер и политик от СДС. Народен представител от листата на Синята коалиция в 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание. Председател на ПГ на ОДС в 40-то НС.
Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен е роден на 1 септември 1960 година в град Асеновград, България. По образование е инженер-металург. Работил е като научен сътрудник в института по цветни метали „Инженеринг“ ЕООД и е бил началник-цех в „Балканкар рекорд“ - Пловдив.

През 2000 година Бакалов става председател на Областния съвет на СДС в Пловдив, преизбран през 2002 година. От 2004 година е член на Националния изпълнителен съвет на СДС.

Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в, служебен министър на финансите

Роден е на 17 август 1964 г.

Магистър е по „Аграрен бизнес, икономика и мениджмънт“ и по „Отбранителна индустрия, икономика и мениджмънт“ от Университета за национално и световно стопанство в София.

Дългогодишен служител на Министерството на финансите. От 1992 г. до 1995 г. е експерт в отдел „Финансиране на специални дейности“, който отговаря за финансите на фирмите в отбранителния сектор, а до август 2001 г. е началник на отдел „Финанси, земеделие, търговия и услуги“ в МФ. От 2001 г. до 2009 г. е директор на Дирекция „Финанси на реалния сектор“ в министерството. От август 2009 г. до март 2011 г. е началник на Кабинета на министъра на финансите, след което заема длъжността изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" до септември 2013 г. От февруари 2014 г. е председател на Управителния съвет на Центъра за стратегически анализи, финансиране и европейски фондове.

От 1993 г. до 2014 г. е заемал различни ръководни длъжности в реалния и в публичния сектор, сред които председател на Борда на директорите на "Арсенал" АД-Казанлък (1993-1999 г.), председател и член на УС на Булгартабак Холдинг АД (2001-2005 г.), член на УС на Sofia Tobacco Company (2005-2011 г.), председател на Борда на директорите на „Проектна компания нефтопровод Бургас – Александруполис“ и представител на Годишното общо събрание на акционерите (юни 2010-февруари 2011 г.) и председател и член на Надзорния съвет на Българска банка за развитие (от септември 2009 г.).

Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в има специализации по публични финанси, публично управление и структурни реформи в Joint Vienna Institute, Австрия.

Николина Ангелкова, служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Родена на 30 ноември 1979 г.

Николина Ангелкова е възпитаник на Harvard Business School - Бостън, САЩ, по програма за ръководни кадри „Развитие на лидерски умения“. Магистър по право от Университета за национално и световно стопанство, завършила с грамота за отличен успех, със специализация „Фирмено управление“ от Института за следдипломна квалификация на УНСС.

Има специализации по финансово управление на структурните фондове на ЕС, по европейско право и по регионална политика и структурни фондове в Института по публична администрация в Маастрихт и в Регионалния институт за административна реформа в Нант, Франция.

От 2002 г. до 2006 г. е председател на Асоциацията за правно развитие и юридически съветник в парламентарната Комисия по регионална политика и благоустройство. От 2005 г. до 2007 г. е стажант в ГД „Околна среда“ на Европейската комисия и съветник към ръководителя на българската делегация в групата на ЕНП в Европейския парламент, където работи в областта на регионалното развитие, транспорта и околната среда.

В периода 2005-2010 г. е собственик на „Николова и партньори консулт“, последователно е генерален директор на компанията „Херчеса България“ ЕООД (2007-2009 г.) и управител на „Хелектор България ЕООД“ (2009-2010 г.).

През 2010-2011 г. е ръководител на звено „Контрол, комуникация и координация” към министъра на регионалното развитие и благоустройството. През 2011 г. е член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, а до 2013 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството с ресор европейски въпроси, връзки с международните институции, европейско териториално сътрудничество и стратегическо планиране на регионалното развитие; Национално лице за контакт по Дунавската стратегия.

През март 2014 бе избрана за един от 214-те млади световни лидери от общността на Младите световни лидери за 2014 година (Young Global Leaders). Престижното отличие се присъжда от Световния икономически форум и е признание за изключителни постижения в областта на мениджмънта и лидерството, както на професионално, така и на социално ниво.

Владее английски, испански, италиански, френски и руски език.
Омъжена, с едно дете.

Доц. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски, служебен министър на образованието и науката

Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски е университетски преподавател и изследовател. Завършила е Софийския университет „Свети Климент Охридски”, специалност "Философия", специализация "Социология". Защитила е докторска дисертация на тема: „Понятието политическа сила в съвременната политическа теория“.

Специализирала е в Лондон (London School of Economics and Political Science), Ню Йорк (New School for Social Research) и Флоренция (European University Institute). Доцент по сравнителна политология в СУ „Св. Климент Охридски”, ръководител на катедра „Политология”, директор на магистърска програма „Европейска интеграция”.

Автор е на над 50 научни публикации и повече от 300 публикации в периодичния печат. Председател на Управителния съвет, на "Център за изследвания и политики за жените", член на УС на Българската асоциация по политически науки.

На 12 декември 2013 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за секретар по връзки с гражданското общество.

Владее английски и руски език, ползва немски и френски.

Велизар Шаламанов, служебен министър на отбраната

Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово.

Завършва с отличие и златен медал Математическа гимназия “Акад. Кирил Попов” през 1979 г. в Пловдив, а през 1984 завършва с отличие и златен медал ВНВВУ “Георги Бенковски” в Долна Митрополия, магистър по радиоелетроника.

През 1991 защитава дисертация в Киев – доктор по кибернетика, а от 1998 г. е доцент по автоматизирани системи за управление.

През 1995 г. завършва Военна Академия “Г. С. Раковски” – магистър по организация и управление на оперативно-тактическото разузнаване. Преминал е курсове в САЩ и Германия, както и в Европейския център за изследвания по сигурността „Джордж Маршал“.

От 1984-1998 г. последователно служи като офицер в поделения на Българската армия, в т.ч. в Института по системи за управление на ГЩ като началник на сектор „Военни интелигентни системи“ и в Главния щаб на Сухопътни войски – управление „Разузнаване и електронна борба“.

В периода 1998-2001 г. е заместник-министър на отбраната по воената политика, планиране и интеграция, както и член на Съвета по сигурността на МС, Междуведомствения комитет за  интеграция в НАТО. Председател е на Борда на директорите на ТЕРЕМ ЕАД.

От 2001 г. до 2009 г. работи в БАН като съветник на председателя на БАН по национална сигурност и отбрана, директор е на програми в Центъра за изследване на националната сигурност и отбраната, ръководител на секция „Изследване и развитие на информационните системи“ в Института за паралелна обработка на информацията. Бил е хоноруван преподавател в Софийския университет, УНСС, НБУ, ръководител е на множество проекти с национално и международно финансиране, съосновател на Сдружение „Джордж Маршал“ – България и Асоциация на офицерите от резерва Атлантик.

От 2009 до 2012 г. е Директор по сътрудничество с нациите в Агенцията на НАТО по Консултации, командване и управление,  а от 2013 г. е Директор по сътрудничество с потребителите в обединената Агенция за комуникации и информация на НАТО (NCIA).

В периода 2002-2012 д-р Шаламанов е член на Международния консултативен съвет на Женевския център за демократичен контрол на въоръжените сили (DCAF), а от 2013 г. е член на Изпълителния комитет и Борда на директорите на Международната асоциация на професионалистите по комуникационно-информационни системи и разузнаване (AFCEA Int).

От 2008 г. до 2010 г. е член на Европейския форум за изследвания по сигурността и иновации ESRIF.
Владее английски и руски езици.

Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,, служебен министър на външните работи

Роден е на 4 декември 1977 г. в София. През 2002 г. завършва „Политология“ в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

През 2002 г. Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, започва работа в Политическата академия за Централна и Югоизточна Европа и като част от редакционния екип на списание Разум. От 2006 г. е изпълнителен директор на фондация „Демокрация“.

През 2010 г. заминава в мисията на Националния демократически институт (НДИ) на САЩ в Ирак, където е програмен мениджър на програмата за политическите партии. През 2012 г. се завръща в България, но скоро след това е назначен за постоянен представител на НДИ в Брюксел.

Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история, служебен министър на културата

Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история е магистър по история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, магистър е по право от Югозападния университет „Неофит Рилски“ и доктор в Института по история при Българската академия на науките. От 2000 г. работи в Института по история при БАН, а от 2008 г. е доцент там. Преподава стопанска история в СУ и във Висшето училище по застраховане и финанси.

Автор е на над 150 научни публикации и 7 монографични изследвания върху икономическата и социалната политика на България от 70-те години на ХIХ в. до наши дни. Специализирал е в Кеймбридж и в Националния университет на Ирландия.  

От 2011 г. до 2013 г. е председател на Държавната агенция „Архиви“. Владее английски, руски, ползва сърбохърватски.

Назначен с указ на държавния глава от 15 октомври 2013 г. за Секретар на президента по култура, образование и национална идентичност.

Евгения РадановаЕвгения Раданова Евгения Раданова е родена в София на 4 ноември 1977 г. Възпитаник е на 132-ро СОУ в София, спортен, служебен министър на младежта и спорта

Евгения РадановаЕвгения Раданова Евгения Раданова е родена в София на 4 ноември 1977 г. Възпитаник е на 132-ро СОУ в София, спортен е родена в София на 4 ноември 1977 г.

Възпитаник е на 132-ро СОУ в София, спортен профил, и на Националната спортна академия.

Състезател по бързо пързаляне с кънки-шорттрек от 1987 г. до 2010 г. Първият български спортист, участвал на зимни и летни Олимпийски игри (в дисциплината колоездене на писта в Атина‘2004).

Медалист от Зимните олимпийски игри в Солт Лейк Сити (2002 г.) и в Торино (500 м шорттрек). Световен шампион на 500 м от 2000 г. и на 1000 м от 2003 година. Седемкратен абсолютен световен шампион по шорттрек. Печели 47 медала от европейски първенства, от които 37 златни.
 
От 2001 г. до 2008 г. е световен рекордьор на 500 м с три поправки на световния рекорд. Бивш световен рекордьор е на 1500 метра.

През 2010 г. печели титлата на 1500 м в турнира по шорттрек на първото Световно първенство по зимни спортове за военни в Аоста, Италианска република, след което слага край на спортната си кариера.

От 2006 г. Евгения РадановаЕвгения Раданова Евгения Раданова е родена в София на 4 ноември 1977 г. Възпитаник е на 132-ро СОУ в София, спортен е старши-лейтенант в Министерство на отбраната. Индивидуален член е на Българския олимпийски комитет. Член е на Управителния съвет на Българската федерация по кънки и на УС на Българската асоциация на спортистите олимпийци, както и на УС на Националната военна спортна федерация.

Владее английски и италиански езици.

Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град, служебен министър на земеделието и храните

Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив.

Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град Пловдив, магистър от Юридическия факултет в университета „Franche-Comté“ в Безансон, Франция.

От април 2006 г. до август 2013 г. Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град заема различни позиции в Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). От април 2006 г. до декември 2008г. е експерт в отдел „Директни плащания на площ“. През декември 2008 г. става главен експерт в същия отдел. В периода 2009-2011 г. е началник на отдел „Технически инспекторат“. От  август 2011 г. до август 2013 г. е заместник изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, а от  септември 2013 г. до ноември 2013 г. заема длъжността изпълнителен директор на ДФЗ.

Специализирал е Европейско сътрудничество в Wageningen Business School, Холандия.

Владее английски и френски език.

Женен, с едно дете.

Светлана Жекова, служебен министър на околната среда и водите

Светлана Жекова е родена на 1 февруари 1967 г. в София.

Завършва 9-а Френска гимназия в София. Магистър по Френска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и специалист по Международни икономически отношения от Свободния факултет на Минно-геоложкия институт в София. От 1997 г. до 1999 г. е специализирала „Международни отношения с Европейския съюз, Развитие на Общия пазар“ в American University, School of International Services във Вашингтон (САЩ). Има специализации по „Глобален мониторинг и качество на околната среда“ и „Организация, система и дейности на ООН“ от United Nations University в Токио (Япония).

Светлана Жекова започва професионалната си кариера в държавната администрация през 1999 година в отдел „Европейска интеграция“ на Министерството на околната среда и водите. От май 2004 г. досега заема различни длъжности в Постоянното представителство на България към ЕС (до 1 януари 2007 г. - Мисия на България към Европейските общности) в Брюксел. До 2008 година е Първи секретар, представител на МОСВ в Мисията на България към ЕО. През 2008 г. е предсрочно повишена в дипломатически ранг „съветник“ за експертния си принос при защитата на националния интерес в рамките на многостранните преговори по Законодателния пакет „Климат-енергетика”, както и в двустранен формат с Председателството на ЕС и ЕК. От 2008 г. досега е ръководител на сектор „Околна среда” в Представителството.

Светлана Жекова е била хоноруван лектор в Института по публична администрация и европейска интеграция. От 1997 г. до 1999 г. е била административен асистент по проекти, свързани с Източноевропейските страни, в Washington College of Law, Вашингтон. Работила е като изследовател в Съвета на Европа в направление “Образование, култура и околна среда”.

Владее френски, английски и руски език.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8912 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2014.08.16 | 23:41

15
Биографиите са хубави.Сега остава да покажат какво могат да направят за държавата и гражданите.

2014.08.12 | 14:52

14
пълни недоразумения... на водите...завършила философия на образованието-спецализирала в Лондон Премиер-пореден БСП другар на земеделието-юрист с френски УЖАС никога никой не си е на местото е няма да се оправиме
Да

2014.08.12 | 14:51

13
А защо няма никакъв представител на малцинствата? Или в България няма такива същества? Впрочем малцинствата са второ качество и осем за черната работа за друго не ги бива........
Да

2014.08.12 | 14:51

12
А защо няма никакъв представител на малцинствата? Или в България няма такива същества? Впрочем малцинствата са второ качество и осем за черната работа за друго не ги бива........
Мери

2014.08.12 | 14:51

11
Какви са тези пишлемета,които са наслагали за министри,по-млади "специалисти нямаше ли?Например 20 годишни?С много опит! Такава излагация нама и в Африка,но да не забравяме,мафията умни хора не търпи,те се управляват много трудно.А за 2-3 месеца що си поразии могат да свършат,още 50 години не можем да ги оправим!
1234

2014.08.12 | 14:50

10
неразбрахте ли бе хора тази държава и основно народа да живее добре трябва правителство социално ориентирано.да подпомага всячески хората да им се подобри живота.това е изтината.ако чакате бойко да мисли за народа все едно да чакате от умрял писмо.доказа ви го 3,5 години.пари за асват има за народа не.лош материял,картофи да садим и той не знаел е в бг имало бедни хора.
_l_ за ББ

2014.08.12 | 14:50

8
С две думи бивши комунисти, като БМБ,ЦЦ,ЦЦ,РП и останалата паплач от герб.
Оффф

2014.08.12 | 14:50

9
Що за глупост? Повечето са толкова млади, че за Т.Живков само са чували. Аз не разбрах, защо министърът на вътрешните работи е инженер-металург?

2014.08.12 | 14:49

7
ЛИЧИ СИ ДЪЛГАТА , БАСКЕТБОЛНА РЪКА НА ОБАМА.... ВСИЧКИ СА ПАРАШУТИСТИ И СЪВЪРШЕНИ АКРОБАТИ В РАЗСТЕЖА , С КОСМИЧЕСКА СКОРОСТ...
сори

2014.08.12 | 14:49

6
Най-важните министерства са заети от изпечени Соросоиди. Ще направят такива всмуквания на Обама и приятели, че ще им потънат очите, а на нас ще ни изкочът като на жабе. Жална ни майка българи...

2014.08.12 | 14:48

5
Партийни секретари и комсомолци - какви да са?!? Подлоги!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини